Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy tud egy ház hatványozott...

Hogy tud egy ház hatványozott fénysebességgel kihülni?

Figyelt kérdés
A helyszín Erdély, és az erdő közepe mélyen a fák között. Egy napog tüzelek, felmegy akár 26 fokra, de reggel amikor kelek fel, mintha a kút aljában ébrednék. A kazánka akkora, hogy kb telerakva három órát ég a tűz, mielőtt elfogy a fa belőle. Tudom, hogy nagyobb kazán kell, erre a télre már ez marad, na de az sem munka, hogy úgy hűl a ház, mintha valami felsőbb erő varázslattal hűtené. Az a szint, hogy meghazudtolja a fizika törvényeit. Multkor reggeltől estig nem tudtam tüzelni és amikor hazaértem 16 fok volt. De basszus akkor egész nap 3 fok volt. Mi lenne ha jönne egy -20 fokos hideg? Az esze megáll az embernek, aki most először költözik saját házba. Ja és ez egy kis emeletes lyuk.
dec. 23. 23:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Este szenet kell a kazánba tenni, akkor nem hűl ki reggelig annyira.
dec. 24. 19:31
 12/19 anonim ***** válasza:

Rokon most ősszel szigetelte a padlást, 20 cm kőzetgyapot. Tavaly ilyenkor december végére már 8 m3 fát eltüzelt, idén még csak 4-nél jár és most hidegebb van, mint tavaly ilyenkor.

Neked sem ártana szigetelni.

dec. 28. 13:35
 13/19 A kérdező kommentje:
Hát ezek után muszáj lesz, csak fontosabb lenne bővíteni a házat, mert szuper mini. De miből ennyi mindent? Hát 300 euró a fizetés Erdélyben. Menjen az ember külföldre? Már ott sem éri meg. Azt vettem észre, hogy csak az tud haladni aki beleszületett a jóba. Aki a szegénységből nőtt fel, nem igen lett gazdag.
dec. 28. 21:40
 14/19 anonim ***** válasza:

Tény, hogy elég nehéz boldogulni manapság. Feladni viszont nem kell!

Én a helyedben lehet hogy keresnék valami más lakhatási lehetőséget.

A ház bővítését nem javaslom, mert akkor még többet kell fűtened. Ha egyedül vagy akkor pláne felesleges. A szigetelést oldd meg és nézetsd át a fűtés rendszeredet egy szakértővel, hátha a rendszerben van valami hiba.

dec. 28. 22:03
 15/19 A kérdező kommentje:
Nem adnám fel, csak zavar, hogy brutálisan nehezen, tudás nélkül, de mégis a két kezemmel kellett majd mindent megcsinálnom, húzni, nyúzni azt a pár ezer eurót és a szomszéd az 500 tehenével megvette a harmadik fiának is a nyolcvan ezer eurós toyota hiluxot 18 éves szülinapjára.
dec. 28. 22:15
 16/19 A kérdező kommentje:
Ezt legalább a kommunisták nem engedték volna meg. Hogy hagyhatja egy állam, kormány, vezetőség, hogy egyesek gazdagok legyenek? Nem gondolnak arra, aki a szekérről hal éhen? És ne mondják, hogy mindenkinek adott a lehetőség, hogy gazdag legyen, ez kib*szottul nem igaz. 2024-ben nem az a gazdag, aki dolgozik, hanem aki lop, csal, hazudik, átveri a saját családját is...
dec. 28. 22:17
 17/19 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben egyet értek veled.

Szüleimmel kereskedelemmel foglalkozunk. 4-en dolgozunk hétfőtől szombatig, reggeltől estig pakolunk, cipekedünk, ügyintézünk és nem tudunk kényelmesen megvenni egy kétszobás lakást sem. Nincsenek gondjaink, de az elvégzett munkánk nincs arányban az eredményével. Novák Kati meg kapja az ötmilliós nyugdíját AZ ÉN ADÓMBÓL!

Szóval kitartást neked!

dec. 28. 22:39
 18/19 A kérdező kommentje:
Kitartást neked is, nem könnyű ilyen dolgok között létezni. Nekünk is volt egy kis boltunk pár évig, de nálunk is ugyan ez volt. Dolgoztunk napi 18 órákat és alig maradt meg valami. Persze a rákos cigarettára az állam rátesz 50%-os adót, de mi (Erdélyben) csak 41 forinttal adhattuk többé, mint amennyiért kaptuk. Basszus, eladtam napi 200 csomag cigit és alig volt rajta haszon (nekünk).
dec. 28. 23:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Ezaaaz!!! Nekünk is boltunk van és ugyanebbe a helyzetbe vagyunk, hogy munka-munka-munka és a végére alig marad valami. Rengeteg a kiadás, de gondolom ezt tudod, aztán meg a brutális áremelkedések még azt a kevés pénzt is felemésztik, ami megmaradt.
dec. 28. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!