Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy tud egy ház hatványozott...

Hogy tud egy ház hatványozott fénysebességgel kihülni?

Figyelt kérdés
A helyszín Erdély, és az erdő közepe mélyen a fák között. Egy napog tüzelek, felmegy akár 26 fokra, de reggel amikor kelek fel, mintha a kút aljában ébrednék. A kazánka akkora, hogy kb telerakva három órát ég a tűz, mielőtt elfogy a fa belőle. Tudom, hogy nagyobb kazán kell, erre a télre már ez marad, na de az sem munka, hogy úgy hűl a ház, mintha valami felsőbb erő varázslattal hűtené. Az a szint, hogy meghazudtolja a fizika törvényeit. Multkor reggeltől estig nem tudtam tüzelni és amikor hazaértem 16 fok volt. De basszus akkor egész nap 3 fok volt. Mi lenne ha jönne egy -20 fokos hideg? Az esze megáll az embernek, aki most először költözik saját házba. Ja és ez egy kis emeletes lyuk.
tegnap 23:38
 1/4 anonim ***** válasza:

A levegő 26fokos és nem a fal.

A falak továbbra is hidegek maradnak, ha csak hirtelen van valami hő. Majd a termodinakika törvényei szerint az szépen vissza is hűti a levegőt.

A meleg levegő felfelé áramlik, kérdés, hogy milyen a tető szigetelésed is.

Valamint az ajtó és ablak is hatalmas hiba határ lehet. Valami klíma vagy villany radiátor lehet eredményesebb lenne ha hideg van. Még takarékon is többet érne, mint a semmi, pláne mikor tüzelni se tudsz.

tegnap 23:51
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy rossz a szigetelés?
tegnap 23:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Meg be lehet gyújtani egyszer reggel is mielőtt elmész otthonról, az is segíthet valamennyire. Esetleg a fád fűtőértéke lehet rossz.
tegnap 23:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Szigetelésnek hívják, amit keresel. Nálunk pont most szigetelték le a padlást és nagyon durva a különbség. Eddig hidegebb napokon max-on járattam a fűtést, különben fáztam. Most ha kicsit több, mint félig van feltekerve a fűtés, van hogy melegem van és lejjebb kell vennem.
ma 05:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!