Miért nem tudok kijönni a fizetésemből?
Egyedül élek a fővárosban albérletben, a budai részen.
Egy nagy multinál dolgozom szeniorabb pozícióban, nettó 500-at keresek.
Az albérletem 200ezer, tehát marad 300 ezer forintom. Tervezek majd lakást venni,mert örököltem, de lakáshitellel tudnék, annak a havi törlesztője pedig hasonlóan havi 200 ezer lenne.
Ennyiből pedig (havi 300) nem tudok megélni, a havi kaja 100 ezer, mellette kell azért ruhára, sminkre,egyéb dolgokra költeni.
Ennyiből meg kellene tudnom élni, valamit én csinálok rosszul?
Bármi tippet,tanácsot szívesen fogadok.
27N
#8 "Mert szeretek öltözködni, sminkelni"
Attól, hogy szereted, még nem biztos, hogy telik is rá - vagy ha erre költesz, akkor másra nem telik.
A pénzügyek makacsul reális dolgok, nem a vágyak működtetik őket.
#9 "hogyan vállalnék plusz melót, amikor minden hétköznap nap 9-5ig dolgozom?"
Hétköznap munka előtt/után és hétvégén, ahogy mások is csinálják.
De akár a munkahelyeden is megpróbálhatsz plussz munkáért fizetésemelést kérni, vagy egy jobban fizető munkahelyet találni.
Ha megnézed alaposabban a költségeidet és a spórolási lehetőségeket, akkor egy csomó mindenen lehet spórolni. A "nekem erre mindenképp szükségem van" nem nagyon segíti, hogy lehetőségeket találj rá. Persze a te életed és a te pénzed, azt kezdesz vele, amit akarsz.
Együtt lakni nem csak párkapcsolatban lehet. Testvérekkel, barátokkal, idegen lakótársakkal is lehet. Az egyedül lakás luxus. Érdemes mérlegelni, hogy megengedheted-e magadnak, illetve, hogy megér-e neked annyit, mint amennyibe kerül.
Érdemes utána olvasni a pénzügyi tudatosságnak. Spórolásra és számos más gazdasági megfontolásra sok hasznos dolgot lehet belőle meríteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!