Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért nem tudok kijönni a...

Miért nem tudok kijönni a fizetésemből?

Figyelt kérdés

Egyedül élek a fővárosban albérletben, a budai részen.

Egy nagy multinál dolgozom szeniorabb pozícióban, nettó 500-at keresek.

Az albérletem 200ezer, tehát marad 300 ezer forintom. Tervezek majd lakást venni,mert örököltem, de lakáshitellel tudnék, annak a havi törlesztője pedig hasonlóan havi 200 ezer lenne.

Ennyiből pedig (havi 300) nem tudok megélni, a havi kaja 100 ezer, mellette kell azért ruhára, sminkre,egyéb dolgokra költeni.

Ennyiből meg kellene tudnom élni, valamit én csinálok rosszul?

Bármi tippet,tanácsot szívesen fogadok.

27N

okt. 29. 13:13
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
92%
Kerdezo, akkor nem tudsz mast csinalni, vagy csokkented a kiadasaidat, vagy kersz fizetesemelest. Vagy masik munkahelyre mesz tobb penzert. ;-)
okt. 29. 14:03
 12/34 anonim válasza:
93%

"hogyan vállalnék plusz melót, amikor minden hétköznap nap 9-5ig dolgozom?"

9 előtt ês/vagy 5 után. Azért ez talán nem rakétatudomány.

okt. 29. 14:16
 13/34 anonim ***** válasza:
56%

7#

Nem tudod elképzelni,hogyan csinálom?

5. Válaszoló vagyok.

Ugyanúgy ahogy te én is örököltem egy kis pénzt,az addigi megtakarításommal együtt rögtön ingatlanba forgattam.

Egy kis 23m2 garzon lakást tudtam belőle venni hitel nélkül 2019-ben.

A lakás közös költsége a társasházban 200ft/m2

Nagyon kedvező a fenntartása

Szállodában dolgozom a recepción,annyi könnyebbség van,hogy mi a dolgozok nagyon kedvezményes áron vásárolhatunk a szállodai konyháról 600ft/menü.

Általában hétköznap ezért nem is szoktam főzni.

Én férfi vagyok nem költök annyit ruhára,sminkre pedig egyáltalán nem

okt. 29. 14:21
 14/34 anonim ***** válasza:
93%

26 éves nő vagyok, egyedül élek 3 éve, ugyanennyi fizetésből, szintén albérletben. Nyugodtan írhatsz ha kíváncsi vagy részletesebben. De röviden

- írd le két hónapig az összes költésed. Amikor beugrasz valahova kávéért azt is. Vagy ha csak egy zsömlét veszel azt is. Mindent.

- nézd meg mire mennyi megy el és amelyiket soknak tartod ott tűzz ki célt hogy következő hónapban kevesebb menjen.

- csinálhatsz költési kategóriákat ahova beosztod minden forintodat. Nálam ez így néz ki

- 83 ezer kaja

- 9000 patika (alapbetegsegek)

- 12500 ezer szórakozás, vendéglátás (pl pékséges reggeli, starbuckso kv vagy ha baratnokkel beulunk. Ezt a keretet konnyu tullepni, itt lehet nagyon jol sporolni. Egyre tobbet társasozunk saját borral pl koktélbár helyett)

- 9500 hátartás (szemeteszsaktól mosószeren át tusfürdőig és sminkcuccokig - akcióval és kuponnal vásárolok)

- 7500 egyéb - pl új úszósapka kellett mert az elozo elszakadt. Vagy most uj konyhai mérleg meg habverő

- 3000 ajándék (minden hónapban van valakinek szulinap, nevnap ugyis. Amit nem koltok el azt gorgetem kovetkezo honapra.

- 78 ezer edzés (nálam pl ez a luxus kategória de olyan sok betegsegem van hogy ez fontos. És pl beáldozom azt hogy mindig magamra fozok es nem kifozdezek soha)

- 167 ezer rezsi + lakbér

- 47 ezer fix kiadások (nyugdíjra félretenni, kórustagdíj ahol énekelek, bkv bérlet, netflix)

- 1200 teleofnszámla (céges csomag)

És vannak azok a dolgok amikre hosszabb-rövisebb távon félreteszek. Ezeket virtuálisan boritekokba gyujtom es amikor kell, elhasználom. Havonta kb 100 ezer megy ebbe a kategóriába. Benne havi 17 magan egeszsegugyre, havi 10 veszhelyzeti penznek, havi 5 ezer telefonra (mire tonkeemegy, pont osszegyulik annyi amennyibe egy uj kerul), havi 20 utazásra, havi 5 ezer karacsonyra (eves szinten levittem 60 ezerre minden karacsonnyal kapcsolatos koltsegemet), 8 ezer kozmetikusra/fodrászra (ez se kell minen honapban es tobb megy el ha epp aktualis), havi 12 ruhára (már mindent turkálok kivéve a cipoket es fehernemuket), maradék félretenni lakásra

Nyilván mások vavyunk, más a fontos. De a kategorizálás segit atlatni hogy neked mi a fontos es te mibol tudsz engedni. Neked lehet nas kategoriak lesznek. Vagy valahol sokkal kevesebb es valahol sokkal tobb. Csak tudd hogy hol a hatar es mihez mi kell.

És utolsó gondolat hogy egyedülállóként 500as fizuból 200ért bérelni nagy luxus. Ezt kompenzálni kell máshol

okt. 29. 14:24
 15/34 anonim ***** válasza:
76%

2 gyereket nevelunk, es 2 autot tartunk fel, a ~20-30% tobbet kereso gyerekmentes kollegam meg hetente sir hogy hogy ennyi penzbol nem tudnak megelni.

Szoval, bevetel, igenyek, mas munka, vagy masodik munkahely, igen, 5 utan meg boven van ido, esetleg hetvege.

El nem tudom mire tudsz elszorni 200 ezret egyedul.

okt. 29. 14:24
 16/34 anonim ***** válasza:
86%

Ja es volt hogy plusz melot kellett vallalnom. Pedig 8-17 irodazom. Ott a hetvege meg az este. 3 diplomam van de simán elmentem futoversenyre plakátokat szögelni mert sielni akartam :)

És irodai ruha van 1500/db turiban blúz vagy 3000 blézer. Es 14 rihadarabnal tobbre nincs szukseg. Annyi boven eleg irodaba is. Es fogadjunk mar van annyi. Csak hordani kell amit annyira nem szeretsz.

En pl akkor veszek uj rihat ha vinteden eladtam es csak abbol.

okt. 29. 14:26
 17/34 A kérdező kommentje:

Utolsó kettő: köszi!!

Ezek alapján sajnos rájöttem, hogy nagyon nagyok az igényeim. :/

úgy tudnám csökkenteni a kiadást még, hogy külkerületben van egy lakásunk ami ki van adva, oda be tudnék költözni, csak nagyon rossz környéken van és messze mindentől. :/

okt. 29. 14:54
 18/34 anonim ***** válasza:
83%

Nem vagy egy csöppet elkényeztetett királykisasszony?

Csak kérdem.

okt. 29. 15:09
 19/34 anonim ***** válasza:
93%

kezd írni a kiadásaidat egy excel táblába. Minden apróságot írj bele! 2-3 hónapon belül meglátod hol folyik ki a pénz a kezeid közül.

Nem árt több oszlopot használni.pl:

lakhatás- rezsi

kaja

szórakozás

ruha -smink

stb.

Majd hó végén elemezd ki.

okt. 29. 15:44
 20/34 anonim ***** válasza:
90%

#17 mekkora szerencsés vagy

Teljesen egyértelmű a döntés.

Az utazási idő alatt meg vezetheted a pénzügyeidet meg olvashatsz pár jó könyvet.

Emellett!! Nagyon kellenek a limitek.

okt. 29. 16:02
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!