Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Klímás fűtés családi házba...

Klímás fűtés családi házba kinek hogy vált be?

Figyelt kérdés
Jól hőszigetelt családi ház, gáz nincs, H tarifát nem adnak. Vegyes tüzelésű kazánt nem szeretnék, kémény sincsen. Eredetileg egy nyári lak volt az épület, sehogy sem fűtöttek. Maradt a klímás fűtés, viszont el nem tudom képzelni mennyire működhet. 3x16 amper van.
szept. 22. 17:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
51%

9 vagyok.

20cm-s szigetelést kapott oldalról a házunk (hungarocell), fenn a padláson 35cm kőzetgyapot lett leterítve.

Nem hül ki gyorsan, cserébe a 250eFtos gree klíma (2db) sem bírja.

szept. 23. 11:05
 12/14 anonim ***** válasza:
66%
Ennek pedig működnie kéne. Vagy a szigetelés kivitelezési hibás, vagy a klímák nem működnek megfelelően. Nekem csak 15 cm van a falon és 20 cm a födémen és 3 db 3,5-ös klíma szépen befűti. Egész télen 22-23 fokban vagyunk.
szept. 23. 11:23
 13/14 anonim ***** válasza:
Mi a pontos típusa?
szept. 23. 11:36
 14/14 anonim ***** válasza:
75%

Tesómék eddig fával fűtöttek, de az borzalmasan drága lett Tolna megyében. Ilyen 700.000Ft-ért hozták, és még fűrészelniük is kellett meg behordani stb…

Most klímával fűtenek, minden szobában van egy egység. Sokan ott rontják el, hogy 1 vagy 2db klímával akarják az egész házat kifűteni… Az egy vicc, radiátort is minden helységbe tesztek. Aztán írják h nem jó a hőérzet meg ilyenek, hát persze…

Tesóméknál mindenhol egységesen 24 fok van, baromi meleg van. Nekem picit túl meleg, én nem szeretek pólóban flangálni, de ők tudják…

Nagyon hamar meleget csinál. Ők télen éjjelre kapcsolják csak ki, reggel 6 órakor pedig indulnak be. Ha kikapcsol, sokáig meleg van náluk, de nekik van hőszigetelésük.

Aki azt írta, g amint kikapcsolják már fáznak is, ott a házzal van probléma. Mégpedig h hideg a fal, mert semmi sem védi…

Tesómék este 10-kor kikapcsolják, reggel 6 órakor 21 fok van csak… tehát 3 fokot hűl összesen a ház télen, az azért jó.

szept. 28. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!