Hamarosan itt a fűtés szezon. Családi házban élők, milyen gázdíjjal lehet számolni egy szigetelt 85 nm-es házban? Nemrég költöztünk.
Elég vastag szigetelest kapott a ház.Plusz a tető is szigetelve van.
Műanyag nyilaszárok mindenhol plusz redőny. Igazából lakásból jövök és 2 gyerekkel, ott 25 fok volt akkor is,ha le volt tekerve a fűtés. Egy ismerősöm mondja (jóval nagyobb házuk van) ilyen 50e fizet télen nyáron.
#2 vagyok, hát, a 25fok azért már majdnem luxus, főleg gázzal egy ekkora házban. Egyik rokonomnak van kb. ugyanilyen háza mint a tied (80m2, 15cm szigetelés a falon, födémen és 5cm a padlóban). Ők 20fokra állítják a termosztátot és 20ezer/hó a gázszámla. Van egy kályha is a házban, néha begyújtanak rásegítésként ha fáznak, amellett van 25-28 fok is.
Azt tudom javasolni, hogy figyelgesd a gázórát, írd fel egy füzetbe. És ha úgy alakul hogy a kedvezményes mennyiséget túllépnétek, akkor a hiányzó részt inkább fa/szénfűtéssel pótoljátok. Nem tudom nálatok hogy van a fűtésrendszer, de sok helyen van kandalló/kályha is a házban, vagy a gázkazán mellett egy vegyestüzelésű kazán, és így szénnel-fával is fűtenek rásegítésként. A rutin meg úgyis kialakul, pl. hétköznap csak gázzal fűtesz, hétvégén meg vegyestüzelésűvel amikor több az idő gondozni a kazánt, stb. Így elérhető, hogy a gáz limitet ne lépd túl, de mégis az általad kívánt hőfok legyen odabent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!