Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Megbüntethetnek, vagy visszaka...

Megbüntethetnek, vagy visszakapom a pénzt?

Figyelt kérdés

Diktálom a gázt, mindig annyit, amennyi a jelleggörbe alapján lehetséges. Csakhogy kevesebbet fogyasztunk most (nem is gondoltam, de jól sikerült spórolni), ezért kb. 1 hónappal előrébb vagyok diktálásban, mint a tényleges állás.

Júniusban lesz leolvasás, addig még lehet elhasználjuk ezt, de ha esetleg mégse, akkor mi lehet a következmény?

2022. dec. 29. 10:13
1 2 3 4
 31/38 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nagyon nem érted ezt az átalány dolgot. Betelefonáltam hogy kérem a havi kedvezményes 144 M3-t és kész. Nem a szolgáltató számolja. Most csak arra kell figyelni ne lépjem túl. Küldik a havi 15000- es számlát télen nyáron. Minden értelmes ember megpróbál erre áttérni amit nyílik rá alkalma és nem kell ilyeneket agyalnia mint neked kell most. Az egyik ismerősóöm is ezt csinálta mint te aztán benyögték hogy jönnek órát cserélni váratlanul. Az órában meg vagy 150 M3 el kevesebb volt. Direkt mondtàk hogy nem lehet többet diktálni a valóstól. Augusztus tizenötig lehetett a kedvezményes áron bediktálni. Októberben nyitott ablaknál tüzelt hogy valahogy elégesse a pluszt.
2022. dec. 30. 14:21
 32/38 A kérdező kommentje:

És mennyivel jobb az éves leolvasásnál azon meglepódni, hogy kevesebb/több fogyott, várhatod vissza a pénzed/fizethetsz egyszerre többet, mint simán nyomon követni és a valós használatért fizetni?

Ha most benyögnék, hogy órát cserélnek, akkor mondanám, hogy két hét múlva jöhetnek,most nem vagyok itthon. Addig félretenném a fát, amivel eddig kiegeszitettem, és felcsavarnám 26 fokra.

Nem ez életem problemaja, szimplan kivancsisagbol feltettem a kerdest, de nehogymár nyugodtan hallgassam, hogy ostoba vagyok, pusztán mert nem óhajtok átalányt fizetni. Nekem így jó, és nem az volt a kérdés, hogy váltsak-e átalanyra, nem tudom ezen mit nem lehet felfogni. És nem, nem lehet róla meggyőzni, révén tök bejött a spórolás, soha ilyen keveset nem fizettünk, nyáron meg semmit nem fogunk.

2022. dec. 30. 14:39
 33/38 anonim ***** válasza:
65%

"soha ilyen keveset nem fizettünk,"

és az átalányban ezt lehetne 12 havi egyenletes részletre fizetni...

igaz nyáron akkor kellene, de télen nem kell aggódni a kiugró számla miatt

2022. dec. 30. 15:40
 34/38 anonim ***** válasza:
71%

"És mennyivel jobb az éves leolvasásnál azon meglepódni, hogy kevesebb/több fogyott,"

és már most aggódnak, akiknél júniusban lesz leolvasás, pedig diktálni ...

2022. dec. 30. 15:43
 35/38 anonim ***** válasza:

Mi történik, ha kiszámlázott mennyiségnél több vagy kevesebb gázt fogyasztottam el?

A következő diktálás alapján elszámoló számla készül, melyben levonjuk a kiállított részszámla, vagy részszámlák összegét. Ha többet fogyasztott, a különbözetet kiszámlázzuk. Ha túlfizetése keletkezne, a következő számlájából jóváírjuk a többlet befizetést. Ha a következő számla az éves leolvasásról készülő elszámoló számla, akkor az esetleges túlfizetést visszautalással vagy a következő számlában történő jóváírással rendezzük.

2022. dec. 30. 16:01
 36/38 mindentudó99 ***** válasza:
65%
Nem kell meglepődni semmin kedves kérdező. Az MVM oldalán ott van az éves leolvasás óraállása. Elolvasom a mostanit és kész. Már tudom is mennyi fogyott eddig. Lemértem a nyári fogyasztást fűtés nélkül az havi 25 M3. Kb 2 perc alatt tudni hogy állok. Ha a kedvezményes határa közelít jön a fatüzelés
2022. dec. 30. 17:11
 37/38 anonim ***** válasza:
74%

36# nem lehetsz ilyen jó matekból

;)

2022. dec. 30. 17:23
 38/38 A kérdező kommentje:

Értem kedves mindentudó, de kit érdekel?? Komolyan viccek vagytok. Feltesz az ember egy kérdést, és nyomjátok a saját véleményeteket 10 válaszon keresztül. De ki kérdezte?

Mintha egy ötödikest kérdeznének a Mohácsi vészről és azt válaszolná, hogy ő nem híve az erőszaknak. Ok, de ezt ki kérdezte? És miután megkérem, hogy hanyagoljuk már ezt, mert nem ez a kérdés, fújjátok tovább. Otthon nem figyel rátok senki, azért kell itt kiélni magatokat?

A bemásolt szöveget köszönöm, az a kérdésre adott választ.

2022. dec. 30. 19:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!