Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért lehet ennyi a villanyszá...

Miért lehet ennyi a villanyszámla?

Figyelt kérdés
40 négyzetméter másfél szobás lakásban élünk, eddig havi 5-6 ezer volt az áram, most hívott a tulaj, hogy 30.000-es csekket küldött az Eon. Kérdezte miért lehet ez. Őszintén nemtudom. Reggel 8-4ig dolgozom, a gyerek oviban. Mire hazaérünk sötét van, persze hogy kell a villany, de ez mindig is így volt. Mosni mosok minden nap, főzni 2-3 naponta. A tv is megy pár órát, de sose volt gond. Ez egy 4 lakásos társasház, 3 másik lakás van a házban, egyiküknél sem lett ennyi az áram. Egyszer múlt hónapban emlékszem, hogy égve maradt a villany a fürdőben, mikor hazaértünk akkor vettem észre. Így kb 10 órán át égett egyhuzamban. De emiatt fizetek 25ezerrel többet? Kitudom fizetni, de azért bosszant, hogy mégis mitől ennyi.
2022. dec. 22. 09:46
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

Havi diktálós vagy becsült, átalányos elszámolás? Mert utóbbi esetén a féléves vagy éves korrekciós olvasásnál kijön a különbözet, és azért az 1 évre, főleg augusztus óta igenis okozhat ekkora villanyszámlát.

Egy égő, még ha nem is ledes, nem csinál ekkora számlát.

2022. dec. 22. 09:49
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

Ha úgyis nála vannak a számlák, miért nem hasonlítja össze tételenként? Mi emelkedett, a fogyasztás, vagy a rendszerhasználat? Aztán utána tovább lehet intézkedni.

Ti is megkapjátok a számlákat?

2022. dec. 22. 09:51
 3/11 A kérdező kommentje:
Átalányos elszámolás. Én ezt meg is értem, csak az a furcsa, hogy állítása szerint a másik 3 lakásban élő emberkék nem fizetnek egy forinttal se tobbet, nekik ugyanúgy par ezer ft mint eddig. A tulaj kapja a szamlakat, bízom benne, hogy majd hozni fogja magával, amikor jön a pénzért
2022. dec. 22. 10:37
 4/11 anonim ***** válasza:
52%

Meg kell nézni a számlàn, hogy milyen havi felhasználást becsültek

Nekem minden évben visszafizet az eon nem is kicsi összegeket, de 16 éve nem tudja rendesen megbecsülni a havi fogyasztáson a 2 órán. Idén az éves leolvasás után visszakaptam 16000-t, tavaly 34000-t, de volt olyan èv, hogy 74000-t, erre megemelte 3xosára a havidíjat, úgy, hogy messze vagyok a havi 210kWh-tól, jövőre se lesz több fogyasztásom, semmi logika nincs benne

Kérjétek àt havi diktálósra az órát

2022. dec. 22. 10:57
 5/11 anonim ***** válasza:
17%

Érdemes energiatakarékos izzókat venni mindenhová, nem tudom, mennyire maiak, modernek a háztartási eszközeitek és a szórakoztatóipari berendezéseitek, ezeket a maiakat azért már valamelyest alapvetően energiatakarékosnak gyártják, míg mondjuk 10-20 éve meg régebben ez egyáltalán nem volt szempont.

Persze ésszel kell azért cserélgetni, mert ha lecserélsz mindent a TV-től a tűzhelyen át a porszívóig, akkor többévre való villanyszámlányit kifizetsz azon címszó alatt, hogy te most energiatakarékos dolgokra cseréled a régieket.

Mérlegelni kell... azért a korod se mindegy talán... 70 évesen egy teljes háztartási és szórakoztatóipari géppark egészében való kicserélésére (mikró, kávéfőző, olajfritőz, hűtőszekrény, okostévé, stb. stb. stb.) akár millió(ka)t is el lehet költeni. 30 évesen, ha utána nem kenyéren és vízen kell élni, de ki kell magatokat stafírungolni és el kell indulni az életben (ÉS ha és AMENNYIBEN mindehhez kaptok szülői támogatást VAGY van egy brutálisan jó, kiemelkedő fizetésetek), akkor simán belevágnék, 70 évesen meg tutifix-hétszentség, hogy nincs az az isten, hogy belevágjak, mert hiába magas MOST a villanyszámla és hiába lesz esetleg alacsonyabb, vagy akár jóval alacsonyabb, tutifix, hogy NEKEM nem jön vissza a különbözet, legfeljebb az utódoknak...

Amúgy igen, havi diktálás, és interneten már fényképezősen is lehet jelenteni, olyankor bemegy a rendszerbe a fotó, rajta a megfelelő paraméterekkel, és akkor elhiszik, nem megy ki a leolvasó (vagy jóval ritkábban), szemben a sima, manuálisan begépelős bejelentgetéssel (persze arra is van mód).

2022. dec. 22. 11:52
 6/11 mindentudó99 ***** válasza:
Biztos nem az égbe hagyott villany a hibás. Emeletes az átalányon ezek szerint kevés
2022. dec. 22. 14:17
 7/11 anonim ***** válasza:

"égbe"

"Emeletes"

2022. dec. 22. 20:11
 8/11 mindentudó99 ***** válasza:
#7 Még nem szoktam meg az új telefont. Bele javít az írásomban. És ez van mikor úgy küldöm el hogy nem olvasom vissza.
2022. dec. 22. 20:49
 9/11 A kérdező kommentje:
Valoszinuleg a hűtő lesz a gond. Múlt hónapban napokig nem csukodott be a fagyaszto a gumirésznél rendesen. Be is fagyott rendesen. De amugy is rossz az egész már. Amíg nemtudok új hűtőt venni mit tegyek, hogy ne dobjon sokat a villanyszamlan?
2022. dec. 22. 23:07
 10/11 anonim ***** válasza:
A hűtő/fagyasztó tipusa alapján veszel gumitömítést és kicseréled vagy kicserélteted.
2022. dec. 23. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!