Ez normális így? Lassan a villanyszámla árát is levonják?
Figyelt kérdés
Szóval 1 éve vagyok a munkahelyemen. Eddig napi lejelentéssel dolgoztam, 800 ft-os órabérben, plusz megkaptam a borravalót. A főnök levont 100 ft-ot az órabérünkből, mert pánikol a rezsi miatt, illetve bejelentett engem 4 órába. Most a 700 ft-os órabéremből hetente 11 ezret akar levonni (tb, szja, összesen 33 500 ft), ha nem vagyok teljesen sült hal, akkor ezeket neki kellene fizetnie, nem? Ismerek másokat, akik hasonló módon dolgoznak, és mindannyian tisztán kapják meg az órabérüket, mindenféle levonogatások nélkül. Mit tegyek? A szerződésemben 100 ezer szerepel, nincs meghatározva felmondási idő, stb, ettől függetlenül szabhat meg ilyet? Nyilván nem azonnali hatállyal akarom, sima Munkavállalói rendes felmondást írtam.2022. aug. 16. 13:44
1/21 anonim válasza:
Bruttó, vagy nettó órabér a 700?
Van szerződés?
Átutalással vagy készpénzben fizet?
Ad bérpapírt?
2/21 A kérdező kommentje:
Kimaradt, hogyha ezt is levonja ugye a saját havi költségeim mellett szinte ingyen fogok dolgozni, de semmiképpen sem lesz 60 ezer ft felett a havi bevételem, ami gáz, mert így is sokszor viszek 15 órás műszakokat is, és nem 20 órát dolgozom hetente. Nem akarok semmivel ártani, csak lelkiismeretfurdalás nélkül eltakarodni innen egy normális munkahelyre, ahol nem akarják lehúzni rólam az utolsó bőrt is.
2022. aug. 16. 13:48
3/21 A kérdező kommentje:
Nettó 700 ft. A szerződésben havi 100 ezer szerepel, bérpapírt egyszer kaptam, hogy a 3 hónap alatt mennyit kerestem. Papíron 978 ft az órabérem. Készpénzben fizet.
2022. aug. 16. 13:49
5/21 anonim válasza:
4 órás minimálbérre, azaz bruttó 100 ezerre bejelentett (elvileg), ennek ellenére vagy olyan balga, hogy a 40 óra többszörösét lehúzod, gyakorlatilag ingyen. Már a nettó minimálbér is több, mint 700 forint (egy kicsivel). A papíron (bruttó) 978 forint órabér az KEVESEBB, mint a minimálbér!
Én a helyedben nemcsak otthagynám ezt a kócerájt, de rájuk küldeném a NAV-ot és (feléttelezem valami vendéglátóegység) a NÉBIH-et is.
Az ilyenek jobb, ha mihamarabb eltűnnek a süllyesztőben!
Ha a szerződésedben nincs felmondási idő kikötve, akkor a törvényi 30 nap az irányadó. Persze ha még próbaidőn vagy, akkor azonnal eljöhetsz.
6/21 anonim válasza:
Ott kell hagyni a f@szba, keressen másik madarat.
8/21 anonim válasza:
Így is úgy is ott lehet hagyni azonnal, valószínűleg nem fog jogi eszközökhöz folyamodni - ellenben tényleg el kellene takaríttatni a hatóságokkal a piacról mielőtt valakik ételmérgezést kapnak vagy egyéb károkat okoz.
9/21 A kérdező kommentje:
Kaja nincs. Nem vagyok próbaidőn.
2022. aug. 16. 14:11
10/21 anonim válasza:
Akkor milyen biznisz, ahol ilyen alacsony a bér, ilyen hosszú a munkaidő és lehet esetleg borravaló?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!