Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy munkahely kutyabarát,...

Ha egy munkahely kutyabarát, de egy dolgozó allergiás rá, mi az eljárás? Nem mehet többé be kutya, vagy a dolgozót küldik el?

Figyelt kérdés
Tegyük fel olyan erős az allergiája, hogy a gyógyszertől nem múlik el, és nem is szeretne heti ötöt bevenni emiatt.
tegnap 11:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
38%
Nálunk inkább az új embert küldenék el.
tegnap 11:24
 2/21 anonim ***** válasza:
43%

Az egyik kutyás munkatársam kulcsfigura a cégnél. Kora reggeltől estig van a melóban, nem is tudná megoldani, hogy ne vigye be a kutyát.

Amikor jelentkeztél a céghez, nem tudtad hogy kutyabarát?

tegnap 11:27
 3/21 A kérdező kommentje:
Ez általános kérdés
tegnap 11:27
 4/21 anonim ***** válasza:
70%
Ha egy munkahely kutyabarát, akkor többségében ezt akkor is az arcodba nyomják, ha nem vagy rá kíváncsi (tisztelet a kisszámú kivételnek). Ha allergiás vagyok a kutyákra, akkor nem jelentkezek rá. Ha meg menet közben alakul ki, akkor vagy megpróbálom megoldani (pl. távmunka, vagy másik épületrész). Ha nem megoldható, akkor meg lelécelek. Nyilván egy szervezeti kultúrát ennyire meghatározó dologban nem fognak egy ember miatt 180 fokos hátraarcot csinálni.
tegnap 11:59
 5/21 anonim ***** válasza:
75%

Ahogy ez kiderül a felvételi folyamat során, azonnal sztornó az egész. Vagy ha már felvettek, azonnal felmondok.

Lehet lepontozni, de ez az őszinte véleményem, hogy utálom az ilyen elborult, kutyájukba szerelmes beteg egyéneket. A kutya az udvarba való, napközben elkerítve, nem pedig a munkahelyre/lakásba/ágyba/konyhaasztalhoz/autóba. Igénytelenség netovábbja ezek mellett. Ugyanezek igazak a macskákra is.

tegnap 12:20
 6/21 anonim ***** válasza:
94%
#5 Egyetértek. Munkahelyre dolgozni járunk be, nem kell oda kutya mert az elvonja a figyelmet a munkáról. Nem dolgoznék olyan helyen, ahova behozhatnák a kutyájukat a dolgozók. Ha megharap, az kinek a hibája és felelőssége lesz?
tegnap 12:29
 7/21 anonim ***** válasza:
0%

Szedjen gyógyszert.

Én is allergiás vagyok a kutyára, macskára pollenekre.Mégis van itthon kutyus megacsek is.

Már vannak jó allergia elleni gyógyszerek.

tegnap 13:20
 8/21 anonim ***** válasza:
41%

#5, #6 A kutyabarát munkahelyre sem engednek bevinni agresszív állatot. Egy olyan kutya meg, amelyik ott fekszik a gazdája asztala alatt ugyan kit zavar? A gazdinak jó, mert a kutya jelenléte bizonyítottan csökkenti a stresszt, a kutyának jó, mertnem kell egyedül lennie, a többieknek meg max közömbös.

Ha te provokálod a kutyát és az megharap, az meg egyértelműen a te hibád.

Amúgy a kutya nálam pl családtag és igen, lakásban van (öleb, nem is bírná kint a hideget) és az ágyban alszik. Rendszeresen fürdetem és viszem kozmetikába, tisztább mint néhány ember és jólneveltebb, mint sok gyerek.

tegnap 13:24
 9/21 anonim ***** válasza:
81%

#8 alapból nem kell stresszelni a munkavállalót és akkor nem kell stresszcsökkentő állat. Azt meg nem hiszem el, hogy 8 órán át az asztal alatt alszik, nem kell vinni sétálni, nem kell neki enni-inni adni adni, nem fogja megsimogatni és nem csámborog el az irodában.

Nem direkt provokálásról van szó, de ha véletlen a farkára/lábára lép valaki miközben fénymásolna valamit és az meg észrevétlenül mögé jön és odakap, akkor az munkahelyi baleset? Jár érte a 100%-os táppénz?

Otthon felőlem a s*ggét is kinyalhatod, 4 fal között azt csinálsz vele amit akarsz, de egy közösségben már nem. Ahogy mondjuk a villamosra sem szállhatnál fel kutyával, ha azon nincs szájkosár.. bemondásra meg max a hülyék hiszik el hogy nem harap.

Munkahelyre akkor is dolgozni kell járni, kutya nélkül.

tegnap 13:37
 10/21 anonim ***** válasza:
79%
#8: engem. Engem zavar. Büdös, nyáladzik, hullajtja a szőrét, odamegy másokhoz, stb.
tegnap 13:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!