Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért ennyi az áramfogyasztáso...

Miért ennyi az áramfogyasztásom? Mit iktassak ki, hogy mérsékeltebb legyen?

Figyelt kérdés

Mértem a fogyasztást, november 9 óta 87 kilowatt/óra. Két tagú család. Ez rohadt sok.

Tudtam, hogy a villanybojlerrel nappali áramon esélytelen beleférni a rezsicsökkentett limitbe, ezt elfogadtam, de akkor is rohadt sok a fogyasztás.

Legnagyobb fogyasztónk a 120 literes Hajdu villanybojler, ami nappali áramról megy. Egyszerű a képlet, jelenleg nincs rá keretem, hogy megcsináltassam a vezérelt áramhoz a kötelező villanyóra szabványosítást.

A bojler rendbe lett rakatva 1 hónapja körülbelül, vízkőtelenítés, fűtőszál, anód és tömítések cserélve lettek benne, ezt általában 2-3 évente el szoktam végeztetni, most volt esedékes. A víz kb 53 fokos, bár amennyire pontosan lehet mérni úgy, hogy a csapon engedem a vizet és oda tartom a mérőt. Kb közepesnél egy minimálisan van feljebb tekerve.

Sem klímám nincs, sem elektromos tűzhelyem, csak kombinált, de a sütő része maximum egy héten kétszer van használva, nem állandóan.

2 hűtőm van, az egyiket amúgy is ki kell iktatnom hamarosan, mert kint van fűtetlen helységben és ugye olyankor nem működik, ha alacsony a külső hőmérséklet.

Ami még talán nagyobb fogyasztó az a szennyvíz átemelő szivattyú. Falusi ház, akna van, amiben ott van a szivattyú, ami bekapcsol, amikor kell.

Ezen kívül teljesen átlagos dolgaink vannak, mint: számítógép, ami ha nincs használva, akkor ki van kapcsolva, router, modem, mikro (ez is naponta maximum 2x 3 percre van használva).

Mosógép, ez A+++ energiaosztályos.

Más semmi nincs, ami nagyobb fogyasztó.

Min tudnék mérsékelni?

2022. nov. 16. 11:58
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Minden világítás itthon LED, sehol sincs már hagyományos izzó évek óta. Minden berendezésünk modern, tehát nincs CRT TV, régi Lehet hűtő, semmi ilyenünk.
2022. nov. 16. 11:59
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy hét alatt cirka 90 kw. az egy kicsit sok.

Regisztrálj fel az MVM-re, ott meglátod a tavalyi éves fogyasztásod.

2022. nov. 16. 12:06
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi meleg vizet használtok? Nagyon meg tudja dobni a villanyszámlát.
2022. nov. 16. 12:12
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy konnektorba dugható mérőt és amire gyanakszol dugd rá 24 óráig. Tudnak egyes eszközök meglepetést okozni. A két hűtő mondjuk fix hogy eszik rendesen. Megjegyzem ugyan sok amit fogyasztotok de mi egy társasházi 40 nm2 lakásba is csak odafigyelve tudjuk tartani a 210 limitet gázos a sütő és van eco program a bojleren..
2022. nov. 16. 12:21
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a nejem benyomta a mélyhűtőn a gyorsfagyasztót.

Feltűnt, hogy folyamatosan megy a kormpresszor.

Ki tudja mióta...

2022. nov. 16. 12:31
 6/15 A kérdező kommentje:
Csodálkozom, hogy másoknak jóval kisebb a fogyasztása. Igaz a szomszédom egyedül él, de ő belefér simán a rezsi csökkentett limitbe, úgy, hogy elektromos tűzhelye van, ami alul-felül az. Igaz neki nincs villanybojler, ő a kondenzációs kazánon keresztül kapja a melegvizet. Nekem a bojler és a szennyvíz átemelő szivattyú a gyanús. Nem tudom ezek a szivattyúk mennyit fogyasztanak. De most 1 teljes napig ki fogom iktatni a bojlert és a szivattyút, illetve a kinti hűtőt egész télre, megnézem mérséklődik e.
2022. nov. 16. 12:57
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a ridegen tartott hűtő többet fogyaszt?
2022. nov. 16. 13:48
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Forróvíztárolóval együtt ez eléggé normális. Nálunk sincs 60 fokos a víz, és nyáron volt 320 kWh a havi fogyasztás.
2022. nov. 16. 13:57
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Te jó isten, ez rengeteg. Mi szintén kéttagú család, villanytűzhely, Ariston villanybojler, számítógép, egy tévé, utóbbiak csak esténként üzemeltetve pár órát, led-égők, mosó- és mosogatógép, nem naponta bekapcsolva. 100-120 kWh havonta a fogyasztásunk.
2022. nov. 16. 16:26
 10/15 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Kell nektek a 120 literes bojler?

Párommal ketten egy 80 literes Ariston Velis 100-at használunk, 50 fokra állítva. Két hajmosásos zuhanyzáshoz is elég az a víz.

60 literest akartunk alapból, de úgy voltunk vele, hogy majd ha lesz baba ne vegyünk újat.

Én eladnám azt a bojlert és vennék egy 60-80 literest.

Klíma nélkül fogyaszt a lakás 100kwh-t havonta

2022. nov. 16. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!