Miért ennyi az áramfogyasztásom? Mit iktassak ki, hogy mérsékeltebb legyen?
Mértem a fogyasztást, november 9 óta 87 kilowatt/óra. Két tagú család. Ez rohadt sok.
Tudtam, hogy a villanybojlerrel nappali áramon esélytelen beleférni a rezsicsökkentett limitbe, ezt elfogadtam, de akkor is rohadt sok a fogyasztás.
Legnagyobb fogyasztónk a 120 literes Hajdu villanybojler, ami nappali áramról megy. Egyszerű a képlet, jelenleg nincs rá keretem, hogy megcsináltassam a vezérelt áramhoz a kötelező villanyóra szabványosítást.
A bojler rendbe lett rakatva 1 hónapja körülbelül, vízkőtelenítés, fűtőszál, anód és tömítések cserélve lettek benne, ezt általában 2-3 évente el szoktam végeztetni, most volt esedékes. A víz kb 53 fokos, bár amennyire pontosan lehet mérni úgy, hogy a csapon engedem a vizet és oda tartom a mérőt. Kb közepesnél egy minimálisan van feljebb tekerve.
Sem klímám nincs, sem elektromos tűzhelyem, csak kombinált, de a sütő része maximum egy héten kétszer van használva, nem állandóan.
2 hűtőm van, az egyiket amúgy is ki kell iktatnom hamarosan, mert kint van fűtetlen helységben és ugye olyankor nem működik, ha alacsony a külső hőmérséklet.
Ami még talán nagyobb fogyasztó az a szennyvíz átemelő szivattyú. Falusi ház, akna van, amiben ott van a szivattyú, ami bekapcsol, amikor kell.
Ezen kívül teljesen átlagos dolgaink vannak, mint: számítógép, ami ha nincs használva, akkor ki van kapcsolva, router, modem, mikro (ez is naponta maximum 2x 3 percre van használva).
Mosógép, ez A+++ energiaosztályos.
Más semmi nincs, ami nagyobb fogyasztó.
Min tudnék mérsékelni?
Egy hét alatt cirka 90 kw. az egy kicsit sok.
Regisztrálj fel az MVM-re, ott meglátod a tavalyi éves fogyasztásod.
Nálunk a nejem benyomta a mélyhűtőn a gyorsfagyasztót.
Feltűnt, hogy folyamatosan megy a kormpresszor.
Ki tudja mióta...
Kell nektek a 120 literes bojler?
Párommal ketten egy 80 literes Ariston Velis 100-at használunk, 50 fokra állítva. Két hajmosásos zuhanyzáshoz is elég az a víz.
60 literest akartunk alapból, de úgy voltunk vele, hogy majd ha lesz baba ne vegyünk újat.
Én eladnám azt a bojlert és vennék egy 60-80 literest.
Klíma nélkül fogyaszt a lakás 100kwh-t havonta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!