Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért nem kevesebb az áramfogy...

Miért nem kevesebb az áramfogyasztásom akkor, ha jóval kevesebb eszközt használok?

Figyelt kérdés

Eddig nem nézegettem az áramfogyasztásom amúgy, de most valamelyik nap úgy esett, hogy sok házimunka jött össze egy napra, így gondoltam megnézem a napi fogyasztásom.

Az első tesztnapon ment egy adag mosás, egyszer a mosogatógép, főztem, kb. két órát locsoltunk a kertben, a TV szólt 5-6 órát, és a klímát is bekapcsolta a férjem kb. 1 órára, mert meleg volt.

Így ment el egy nap alatt 10 kwh, amit megértettem, sok elektronikai eszköz ment egyszerre.

Másnap ebből semmi nem ment, csak kb. 10 percet a sütő, meg 3-4 órát a TV. Semmi klíma, locsolás, házimunka. És ugyanúgy elment 10 kwh.

Esküszöm, nem értem, ez hogyan lehetséges.

2022. aug. 30. 21:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Feltehetöen a fogyasztás nagy részét állandó fogysztók okozzák, pl. hütö, fagyasztó, TV, komputer, sok készülék akkor is fogyaszt, ha ki van kapcsolva, csak áram alatt van, stb.

Másrészt a sütö sokkal több áramot használ, mint a fözölapok.

Egyszerü megoldás, ha minden fogyasztót kimértek, mennyi a napi felhasználás rajta

2022. aug. 30. 22:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Jellemzően a hűtő ami az alap fogyasztást adja (meg a villanybojler brutál, ha van).

Pláne ha 2-3 nem tul modern hűtőd/fagyasztód van, az már önmagában kiadja ezt a 10 kWh-t naponta.

Mi átlag napi 4 kWh-t használunk, csak egy nagy kombi hűtőnk van. A katalógus szerint a hűtő kb 1kWh-t eszik naponta, de nyilván ez nem valós érték, ha sokat nyitogatja az ember hamar felszalad 2kWh-ra.

Még a sok izzószálas világítással lehet észrevétlenül megtolni a figyasztást.

2022. aug. 31. 09:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Konnektorba dugható fogyasztásmérővel tudod megkeresni melyik készülék mennyit fogyaszt, vagy lekapcsolsz mindent pár órára és csak a hűtők maradnak üzemben, akkor a villanyóráról le tudod olvasni hogy azok mennyit használtak fel-mondjuk ez egy rövid időszakban pontatlan lehet, de támpontot adhat hogy melyik a legmohóbb. Én látatlanban villanybojlerre tippelek, de ha nincs akkor egy lehetőség kihúzva.
2022. aug. 31. 09:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig úgy néztem a hűtőnkre, hogy az modern, az új, nemrég vettük. Aztán utánaszámoltam, 19 éves. Erről ennyit. Kétszer annyit fogyaszt, mint a mai hűtők névlegesen, gyakorlatban meg szerintem annl is többet, sokszor jegesedik.
2022. aug. 31. 09:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

#4: a jegesedés azt jelenti, hogy beszivárog a kinti levegő.

Lehet a rossz ajtótömítés, vagy csak simán sokat van nyitva.

2022. aug. 31. 09:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

#5 persze, mert a kiskamasz 3 percenként átnézi, tett-e bele valamit a kajamanó. Általában akkor fagynak meg a kaják, amikor túlságosan zsúfolva van bent minden hülyeség.

Mindenesetre emellett a 19 éves kombi hűtő mellett van egy álló 6 fiókos fagyasztószekrényem. Azt számolgatom, hogy kis beruházással bőven megérné beruházni egy nagy kétajtós side-by-side hűtőre. Na nem a 450+ezer kategóriásra, hanem a 220 körülire.

Bocsi az off-ért, de tényleg érdemes ránézni a hűtődre, fagyasztódra ha van, kérdező.

2022. aug. 31. 09:27
 7/10 A kérdező kommentje:

2 éves, A+++-OS hűtőnk van.

Amúgy az egész havi fogyasztásunk kb. pont 200-210 kWh, azaz átlag 7, ezért nem értem, hogy ment el 10 kWh egy olyan napon, mikor semmi nem ment szinte. Akkor máskor is ilyen nagynak kellene lennie a fogyasztásnak.

2022. aug. 31. 09:53
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy valamit elnéztél? Vagy a sütőd grill funkción ment esetleg? Nézd meg sütő nélküli napon, akkor már biztosan esik a fogyasztás.
2022. aug. 31. 10:07
 9/10 anonim ***** válasza:

eddig dög meleg volt , a hűtő többet fogyaszt

nézd át az előző években, mennyi volt a havi fogyasztás.

2022. szept. 2. 19:26
 10/10 anonim ***** válasza:

mindent ki kell húzni a konnektorból

és megnézni a villanyórát van e fogyasztás?

2022. szept. 2. 19:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!