Az éven diktálom a gázt ha át állok altalanyra akkor csak arra kell figyelni hogy az éves le olvasás alatt ne lepjem. Át a 1729 et? Ami kedvezményes? Kicsit komplikált a cucc már diktálni össze vissza számolnak hiába rendesen diktálok!

Kérdező, a facebook-on van egy gázszámla csoport. Ha gondolod, lépj be, és segítenek értelmezni.
Amit én ott megtanultam, az az, hogy elég egy napot késni a diktálással - nem tudom, hogy nálad ez történt-e -, máris átraknak hómérsékletfüggő részszámlába. És megemelkedhet a fizenivaló
Vagy. Gondolom, te is az MVM táblázatát követed, és ott nem jól nézted az oszlopot. Régiónkként más-más a fűtőérték, és ehhez másik szorzót használnak. Itt is elcsúszhattál.
Mindenesetre tényleg célszerűbb egyenletesen fizetni, mint ezzel a társasággal vesződni.
A pénzedet pedig, ha a következő hónapokban a keret alatt maradsz, vissza fogod kapni. (Visszaszámlázzák)
Idén július 31-ig van lehetőséged valamilyen módon "letornázni" ezt a túlfizetést. Augusztus 1-ről kezdődik ismét az új kvótaév.

Igen, így működik. De ez nem azt jelenti, hogy neked is be kell fizetned minden hónapban a 144 m3 gáz árát.
Nézd meg, hogy ez elmúlt években mennyi volt a leolvasott éves mennyiség, azt oszd el 12 -vel (egy picit, még mondjuk 10%-ot érdemes rászámolni), és annyit állítsál be egyenletes résszámlába.
Vagy online, vagy az applikációban, vagy az ügyfélszolgálaton.
Ennyit fogsz fizetni télen-nyáron, egyformán. A leolvasáskor pedig - ha pl. enyhébb volt a tél -, a különbözetet visszakapod. Ha hidegebb a tél, akkor rá kell fizetni.
Írd fel minden hónapban, hogy hol áll az órád, akkor látod, hogy kb. az általad beállított kereten belül vagy-e.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!