Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mit tudok tenni abban az...

Mit tudok tenni abban az esetben ha a tulajdonos nem akarja vissza venni a nevére a gáz és áramórát?

Figyelt kérdés
Mielőtt kiköltöztem a lakásból lefotóztam minden órát és kifizettem minden addigi fogyásomat. Viszont azóta eltelt lassan két hét és még mindig nem hajlandó a tulaj vissza venni a nevére az órákat. Nem akarok olyan helyzetbe kerülni hogy kiadja másnak a lakást és majd én fizethetem egy idegen fogyasztását. Mit tudok tenni egy ilyen helyzetben?
tegnapelőtt 06:28
 1/8 anonim ***** válasza:
53%

A szemétkedés csúcsa, hogy kéred az órák kikapcsolását. Szerintem ezt elég a tulajnak mondani, mert a visszakapcsolás pénzbe fog neki kerülni.

Másik nem annyira szemét húzás, hogy jelzed a szolgáltatónak, hogy már nem te vagy a fogyasztó. Ezt el szokták fogadni és onnan nem neked kell fizetni.

tegnapelőtt 07:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor magyarán nem kell a tulajdonos oda , hanem elég ha viszem a lefotózott órákat és közlöm az ügyintézővel,hogy nem hajlandó együttműködni a tulaj?
tegnapelőtt 07:18
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
igen
tegnapelőtt 07:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget:)
tegnapelőtt 07:22
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
a szerződés felmondását valamilyen módon érdemes alátámazstani főleg írásban, de nem biztos, hogy ez kell.
tegnapelőtt 07:26
 6/8 anonim ***** válasza:
88%

Soha nem értettem miért kell egy albérlő nevére íratni órát.

Ha költözik csak macera.

De igen kérheted a kikapcsolást.

tegnapelőtt 08:12
 7/8 anonim ***** válasza:
6# mert ha nem fizet csak használja ?
tegnapelőtt 12:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem hogy lehet 1 közmű óra a bérlő nevén ? A bérlők gyorsan cserélődhetnek,a világ más részébe is költözhetnek.Na ekkor keresse meg őket a szolgáltató.Kinek fogják kiterhelni a fogyasztást ? Talán a tulajnak ?

A gázórát a tulaj tetette fel.Hogy viheti el a szolgáltató nem fizetés esetén ? Tőlem még tulajdoni lapot is kértek,nem fizetés esetén a tartozást rá tudják terhelni az ingatlanra .Csak úgy magamban felmerült a kérdés,netán nem az ügyintéző hibázott az óra átirásánál ?

tegnapelőtt 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!