Az emberek miért nem rugalmasak az otthonukkal kapcsolatban?
Berobbantak ugye a rezsiárak és ez már csak rosszabb lesz. Láttam egy műsort. Csupa olyan nyugdíjast mutattak be, akik egyedül vagy ketten élnek 200+ nm-es, korszerűtlen, szigeteletlen házakban. És panaszkodnak, hogy a rezsijükre nem futja a nyugdíjukból.
Az egyikükben se merült fel, hogy luxus 2 főnek 200+ nm-en élni. Úgyhogy ésszerű lenne eladni és venne helyette egy 60-80 nm-est, ahol kényelmesen elférnek és a rezsije is nagyságrendekkel kedvezőbb...
Szerintem ez nem életszerű, hogy valaki egyedül él 200+nm-en
Ha igen, akkor annak oka van.
1. Ezek a nagy, szigeteletlen házak kb eladhatatlanok. Vagy max babért tudnák eladni. Mindeközben most a kicsi, szigetelt ingatlanok ára megy felfele. Nem tudnának mit venni helyette.
2. Több évtizede laknak ott, egy élet munkája van benne.
Kérdező!
Ha jövőre kiszáll a kormány a rezsitámogatásból és a 20szorosa lesz a gáz ára a mostaninak, akkor te hová költözöl a 20 m2-es lyukból ahol élsz most??
Max az utcára.
Én se értem.
De elterjedt ez a mentalitás az élet sok területén az emberek széles köreiben. Pl. eleve nincs megtakarítása az emberek 70%-ának.
Mért nincs?
Kisebbségben vannak azok az emberek, akik életrevalók, tapraesettek, vállalkozóbbak, aktívabbak.
Vannak, akiken úgy se tudsz segíteni, ha betolod a szájukba az ételt.
2: Nálunk, Pest belvárosában is van ilyen pedig, és ez nem újkeletű.
Nagyon szűkölködnek 84 000 Ft-ból, de 120 nm-nél nagyobb lakásban laknak, aminek a rezsije min. 40-45 000 Ft, közös költséget nem lehet emelni miattuk, mert éhenhalnának.
Nekem pl van megtakarításom, de hiába gyűjtögetek hozzá, kvázi hónapról hónapra egyre kevesebbet ér. :D sokra megyek vele
Mit nem lehet azon megérteni, hogy egy szar nyugdíjból nem lehet ugrálni?!
A nyugdíjasok nem tudnak magasabb összeget kizsarolni a kormányból! Vagy láttál már nyugdíjasokat tüntetni, mint pl. a tanárokat, a szemeteseket vagy a taxisokat?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!