Hogyan kell értelmezni az alábbi mondatot az új rezsifizetéssel kapcsolatos szabályokban?
"a Kormány meghatározott egy fogyasztási limitet, ami alatt a rezsicsökkentett árat fizeti a
magyar lakosság (földgáz esetében: 1729 köbméter/év, villamos energiánál 2523/kWh/év),
• a limit felett bevezet a kormány egy új tarifát, egy lakossági piaci árat, ez elmondása szerint
jóval kisebb, mint a versenypiacokon tapasztalható ár."
Ez azt jelenti, hogy a limitig mindenki a csökkentett árat fizeti és az afelett keletkezett különbséget kell csak a növelt árral számolni?
Pl:
2523kWh/év fogyasztásig 36 forint -> e feletti fogyasztásnál 70,10 forint/kWh.
tehát ha 2700 a kWh/évi fogyasztás akkor:
2523*36 Ft
+
177*70,10 Ft ?
"Ez azt jelenti, hogy a limitig mindenki a csökkentett árat fizeti és az afelett keletkezett különbséget kell csak a növelt árral számolni?"
Igen, de ezt már egy hete bejelentették.
Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy konkretan mindegy mennyi az eves energiafelhasznalasod.
Juliusban fogyasztasz 50 kobmeter gazt, fizeted amit eddig. Novemberben megjon a tel, 387re felemelkedik a gazfogyasztasod, a kutyát nem fogja erdekelni hogy te nyaron 50et hasznaltal, nem meritetted ki a 144es keretedet... a novemberi tulfogyasztasodra pedig 747 forintos piaci árat fognak számlázni ami 243 köbméter esetében 181.000 forint PLUSZBAN, az alapon felül.
Ná?
#1 Igen, csak annyi hogy havi bontásban lesz, nem éves elszámolás alapján.
Havi limit 210 kw / hó / mérő. Az a feletti bizony, 70+ forint / kwh lesz.
Szerintem a gáz sokkal durvább cucc... 7x ár azért odab*sz sok háztartásnak. 177 m3 / hó az lópikula fűtési szezonban ha nincs másod. Annyit még egy jól fogyasztó újabb kazán is megeszik, nem még egy 30+ éves ÉTI és társai kazán.
#2 de ha átalányban vagyok, akkor minden hónapban fizetem a fix összeget és csak utólag kapok majd akár egy 200 ezres számlát, hogy annyit kell ráfizetnem, nem?
Mint eddig.
Kérdező... mivel negyedévente felülvizsgálják az árat ezért én ebben sem lennék biztos.
Én pl már felkeszültem arra hogy megfagyok. Nem tudok 150 ezret kifizetni pluszban havonta. Képtelenség.
Gázkazánom van.
Hova szereltessek kályhát? A ház közepére? Meg fúrjak lukat a falon ahol kimegy az egestermek?
Komolyan?
Aha, mert az csak annyi hogy beraksz a sarokba egy kályhát aztán uccu neki.
Mellesleg a fa is horror áron van, ha tudsz még venni egyáltalán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!