Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Egy 100-150nm-es haznak...

Egy 100-150nm-es haznak mennyi a havi rezsije 2-3 lakora?

Figyelt kérdés

Tudom sok mindentol fugg pl futes tipusa, viszont aki a megadott ertekek kozotti hazban el, kerem segitsen es irja meg, hogy mennyi a havi rezsi (telen/nyaron).

Kerlek irjatok futes tipust, hofokot, lakasbizti, aramdij, gazdij, viz es csatorna, szemetszallitas, barmi egyeb felmerulo allando koltseg stb.

Hazvasarlas elott vagyok es kivancsi lennek egy ekkora haz kiadasaira.

jan. 21. 23:14
1 2
 1/11 mindentudó99 ***** válasza:
85%
Ha szigetelt és kondenzációs radiátoros fűtés van beleférhetsz a kedvezményes keretbe. 15 ezer gáz télen nyáron.Villany 8 víz 8-10. 23 fok nappal 19-20 éjjel
jan. 22. 05:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg nem, akkor minimum a duplája.
jan. 22. 06:57
 3/11 anonim ***** válasza:
82%

Az áram, gáz, víz az egyéni fogyasztási szokásoktól függ, ebben nem fog neked segíteni, hogy valaki leírja a sajátját. Nagyban befolyásolja, hogy milyen nagyfogyasztók vannak, pl. van-e és mennyi hűtő, fagyasztó, elektromos v. gáztűzhely, elektromos vagy gázbojler, zuhanyoztok vagy fürdötök, hányszor mostok, HO-ban dolgoztok vagy csak aludni jártok haza stb... Lakásbiztosítás szintén nagyon változó tud lenni, nekem régebben egy ekkora házra extra biztosításom volt, ami gyakorlatilag mindent fizetett, ez éves szinten 100 ezer körül volt, amióta átkötöttem az összes többi biztosításomat (kgfb, nyugdíj, nyaraló stb...), azóta a kedvezmények miatt felére csökkent ugyanazokkal az opciókkal, tehát ez sem segít nálad. Fűtésköltség sem fog sokat mondani, mert egy jól szigetelt ház és egy 50 éve épült szigeteletlen ház között óriási különbségek vannak, és a fűtés módja is nagyon sokat befolyásol. Most klímával fűtök, H-tarifával évi 120 ezerből, amikor fával fűtöttem ez 320 ezer volt. Szomszédomnál van napelem, hőszivattyúval 0 fűtési költsége van. Vagy például én a déli országrészben lakom, ahol nagyon enyhék szoktak lenni a telek, ha te a Mátrában veszel házat, mindjárt több lesz a fűtés költséged.

Ezek azok a kérdések, amiket meg lehet ugyan válaszolni, de lehet, hogy neked dupla annyi lesz a rezsid, mint az én családomnak.

jan. 22. 07:39
 4/11 anonim ***** válasza:
49%

Télen a fűtés miatt nyilván több.Ilyenkor 60-70 ezer nyáron viszont 25 ezer környéken.

120nm

jan. 22. 08:20
 5/11 anonim ***** válasza:
67%
Zöldház, 88 m2, télen-nyáron havi 22 ezer forint a teljes rezsi.
jan. 22. 08:59
 6/11 anonim ***** válasza:
77%

70 m2 a házunk, ketten lakunk, mindketten dolgozunk. A hőmérséklet télen 20,5 és 21,5 fok között van beállítva. Nagyüzemben megy a konyha, sokat főzök. Kond. kazán, padlófűtés, szigetelt a ház kívül, alul, fölül, új a tető. Rezsink:

víz: 5 eFt/hónap (nyáron 10 ezer/hónap a locsolás miatt)

gáz: átalány, havi 12 ezer

villany: átalány, havi 10 ezer

ezen kívül van még szemétdíj és tv-internet-telefon, ami nem tudom mennyi pontosan.

Átlagosan havonta kb. 40 eFt a rezsink.

jan. 22. 09:03
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Kollégámnak kb. 110 m2 a háza, kb. 20 éves épület, cirkó kazán, radiátorokkal és rosszul beállítva. Napközben nincsenek otthon, leveszik 17 fokra, ha hazamennek, felveszik. Kb. 20 fokra fűtenek + van egy kis kandalló, azzal is. Gáz számlájuk 80 ezer körül + a fa. És nem érti meg, hogy rosszul van beállítva a kazán (vagy rossz a kazán).
jan. 22. 09:06
 8/11 anonim ***** válasza:
69%

100 négyzetméter szigeteletlen ház, modern nyílásszárókkal, nálunk személyenként 1200 kWh áram spórolósan, hagyományos nem kondenzációs kazánnal kb. 12-13 ezer kWh-t fűtök, az kb olyan 1200 köbméter.

Az árakat nem tudom felétem, azt neked kell kiszorozni.

jan. 22. 09:17
 9/11 anonim ***** válasza:
83%
Az internet tévé 7-9 körül/hó, a szemét nálunk 3 hónapra 8. Biztosítás 50 körül évente.
jan. 22. 09:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Lakáshoz képest havonta a vizdij, a villany 1-2 ezer forinttal több. A fűtés ház függő, de garantáltan több lesz, akár sokszoros is lehet. Drágább a biztosítás is, ha kötsz. A szemétszállítás, karbantartás, fűnyírás költségei is magasabbak lesznek, mint a közös költséged. Venned kell autót vagy 2. autót, ha olyan helyen lesz a ház. Némelyik faluban ingatlan adó is van csak más néven. Nekem havonta kB. 75000forint volt a 120m2-es átlagosnál jobb minőségű ház többlet költsége a mostani 90m2-es újszerű liftes lakásénál. A többlet házimunka, idő nulla forint ebben a kalkulációban.
jan. 22. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!