Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A gáz- és áram befizetésével...

A gáz- és áram befizetésével kapcsolatban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Olvastam valahol egy cikkben, hogy augusztus 5-ig a mérőállást érdemes beolvasni (valamelyik ismerős meg augusztus 15-öt említett), mert különben átalányt számolnak és így hiába spórol esetleg az ember az adott hónapban, valószínűleg többet kell így is fizetnie.

Ha minden hónap végén (így július végén is) be van diktálva a mérőállás, akkor is meg kell tenni ezt a lépést, vagy hagyhatom annyiban és elég, ha minden hónap végén kész a bediktálás? Esetleg tud erről valaki valamit? Ugye a lényeg, hogy ne átalányt kelljen fizetnie az embernek, hanem az adott hónapot, ahogy ment a részemről eddig is. Az ügyfélszolgálatot próbáltuk hívni, teljesen elérhetetlenek.

Kérlek, nézzétek el, ha esetleg valamit félreértettem, vagy hülyén írtam le, nem az erősségem ez a téma, megmondom őszintén. Azt értelmes válaszokat köszönöm szépen előre is!

2022. aug. 4. 11:59
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Az augusztus 5-ével kapcsolatos cikket itt olvastam:

[link]

2022. aug. 4. 12:04
 2/12 anonim ***** válasza:
15. éjfélig. Olvasd be a gázt és villanyt. Ennyi.
2022. aug. 4. 12:04
 3/12 A kérdező kommentje:
De jó, remek, akkor csak ennyi lenne a teendő. Köszönöm szépen a segítséget!
2022. aug. 4. 12:11
 4/12 anonim ***** válasza:
Bocs, nincs semmi nélkülözhető pénzem, engem is szarul érint.
2022. aug. 4. 12:58
 5/12 anonim ***** válasza:

Megteheted, hogy diktálsz, de nem kötelező. Ha megteszed, akkor az általad bediktált állásig számolják el - sávosan - a rezsirizsa időszakot, onnantól kezdve, egy másik sávban az új számítás szerint számolnak.

Ha nem diktálsz, akkor ők kalkulálnak az eddigi fogyasztásod alapján.

Ha többet (aránytalanul többet) diktálsz (spórolás céljából), azt érzékeli a rendszerük és kiküldenek egy ellenőrt.

Én diktálnék - valós állást - a helyedben, és ezzel valóban tiszta lapot nyitnék az újfajta számításnak.

2022. aug. 4. 14:07
 6/12 A kérdező kommentje:
Rendben kedves 5ös, köszönöm neked is a segítséget!
2022. aug. 4. 14:13
 7/12 anonim ***** válasza:

Csak a villanyt tudom...

Ha eddig diktáltál rendesen,a szolgáltató nem fog csak úgy átdobni általányba,maradsz diktálós.

Te tudod mennyit fogyasztasz,a kurmány által kitalált havi 210-nél lényegesen többet,akkor tényleg érdemes egy rész-diktálást csinálni,egyébként nem.

2022. aug. 4. 19:23
 8/12 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2022. aug. 5. 12:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Teljesen felesleges bármit is diktálni. A valós állás nagyon-nagyon közel lesz ahhoz, amit amúgy becsülnének, mert ilyenkor nyár közepén nagyjából teljesen egyenletes a napi áram- és gázfogyasztás is egy háztartásban. Továbbá felhívnám a figyelmét mindenkinek, hogy aki nem az 1-i állást diktálja, hanem mondjuk 10-én a 10-it, annak ugyanúgy becsülni fogják, hiszen nekik az 1-i adat kell, csak így nem júl16-aug16 értéket osztják el 31-gyel és adják hozzá a július 16-hoz, hanem a júl16-aug10-i mennyiséget 25-tel. Na, van értelme? Nincs.

Az meg, hogy valaki diktálós vagy átalányos nem attól függ, hogy most diktál-e, hanem, hogy mi van neki beállítva.

2022. aug. 5. 21:06
 10/12 anonim válasza:
Én egy évben egyszer kaptam eddig egy éves számlát, elektromos, az alapján, amilyen oraallast olvastam le. Nem volt sem átalánydíjas elszámolás, sem bediktálas havonta. Ezért nem értem, miről írnak itt a hozzászólók, hogy ők eddig havonta diktáltak, vagy éves átalányt fizettek.
2022. aug. 6. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!