Eon mérő óra felszerelés tartozás miatt, mivel védendő fogyasztók vagyunk nem kapcsolathatják ki.összesen van 100 ezer tartozás.hogy működik ez?
Olvasd már el amit hoztam!
Le van írva, mennyi idő alatt kell törlesztened a tartozást.
Neki ez a sok betű megterhelő lehet.
Elhoztam a lényeget:
A készülék felszerelésével egyidejűleg meg kell állapodni a fennálló hátralék törlesztéséről;
Ha a kérdező ebből sem ért valamit, szívesen részletezem.
Na most újra gépnél vagyok, kiemelem a lényeget a tegnapi cikkből:
"A jogszabály például a részletfizetés legrövidebb időtartamát is meghatározza: az nem lehet rövidebb, mint annak az időszaknak a kétszerese, amikor a védendő fogyasztó nem tudott fizetni. Ugyanakkor egy-egy fogyasztó 12 naptári hónapon belül csak egyszer élhet ilyen lehetőséggel. "
plusz, az előrefizetéses mérőóra kapcsán:
"A készülék felszerelésével egyidejűleg meg kell állapodni a fennálló hátralék törlesztéséről; az órák működtetését az önkormányzat segíteni köteles (azon személy részére, akinél ilyen készülék működik, a lakásfenntartási támogatást részben vagy egészben a készülék működtetését lehetővé tevő eszköz formájában kell nyújtani)."
De ezt is javasolta már a #2, hogy menjen be az önkormányzathoz!
oops, a #6-os válaszoló már kiemelte a lényeget.
Kérdező, ha nehézséget okoz a szabályok értelmezése, tényleg menj be az önkormányzat szociális osztályára és kérd, hogy magyarázzák el!
Ezt már megtehetted volna sokkal korábban is! Gondolom, nem 1 hónap alatt gyűlt fel a százezres tartozás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!