Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért fűtik túl az emberek a...

Miért fűtik túl az emberek a házakat?

Figyelt kérdés

Sokan 25 fokot, vagy akár ennél is többet tartanak. Ez amellett, hogy egészségtelen, nagyon drága is.

Én télen 19-20 fokot tartok. Létezik pulóver, vastag takaró, meleg tea. Nem kötelező egy szál gatyában ücsörögni otthon. Ennél jobban csak a fürdőszobában fűtök, amikor fürdök.

Nyáron viszont megy a klíma bőven, 23-24 foknál sosincs melegebb.

Nyári légkondicionálással együtt is jóval kevesebb energiát fogyasztok mint az átlag, persze fűtésre is a klímát használom, gáz nincs és nem is lesz.

Azt hozzáteszem, hogy ettől függetlenül együtt érzek azokkal, akik alacsony hőmérséklet ellenére se férnek bele a rezsihatárba. Ez függhet a szigeteléstől, vagy a ház nagyságától.

Támogatnátok, ha a rezsihatár nem energiamennyiség alapján lenne, hanem a lakásban tartott hőmérséklet lenne limitálva? Úgy értem, ha pl. valaki 22 °C felett tartja a hőmérsékletet, akkor azért már keményen rá kellene fizetnie. Természetesen a kérdés csak elméleti, megvalósítani szinte lehetetlen.

2022. aug. 12. 15:11
1 2 3 4
 31/31 anonim válasza:

Szia kérdező!

Én érdeklődnék, hogy neked hogy vált be a klímával való fűtés? Ugyanis én is ezzel terveznék fűteni télen a gáz helyett és csupán keresnék olyan esetet, akik végig tudták fűteni a teljes telet klímával. Én magam is hasonló hőfokra állítanám be az eszközt. :)

Megkérdezhetem, hogy milyen teljesítményű, hány darab klímával fűtesz milyen méretű helyiséget/helyiségeket? S lakásról, vagy családi házról van szó? Milyen szigetelés, milyen ablakokkal?

A kisebb szobák (8-10m2 alatti) fűtését hogy oldottad meg? :)

Oh, s még egy kérdésem: ami miatt szimpatikus a klíma, az az, hogy szinte azonnal képes felfűteni a helyiséget, ellenben a gázzal, ami a lakásunkban beletelik vagy 2 napba egy teljes kikapcsolást követően :D Ha elmész otthonról, nem lehet opció teljesen kikapcsolni a klímákat és csak akkor bekapcsolni azt, mikor hazaérsz - vagy gazdaságosabb napközben 17-18 fokon járattatni és ezzel fenntartani a hőt?

Köszi! :)

2022. szept. 4. 19:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!