Miért fűtik túl az emberek a házakat?
Sokan 25 fokot, vagy akár ennél is többet tartanak. Ez amellett, hogy egészségtelen, nagyon drága is.
Én télen 19-20 fokot tartok. Létezik pulóver, vastag takaró, meleg tea. Nem kötelező egy szál gatyában ücsörögni otthon. Ennél jobban csak a fürdőszobában fűtök, amikor fürdök.
Nyáron viszont megy a klíma bőven, 23-24 foknál sosincs melegebb.
Nyári légkondicionálással együtt is jóval kevesebb energiát fogyasztok mint az átlag, persze fűtésre is a klímát használom, gáz nincs és nem is lesz.
Azt hozzáteszem, hogy ettől függetlenül együtt érzek azokkal, akik alacsony hőmérséklet ellenére se férnek bele a rezsihatárba. Ez függhet a szigeteléstől, vagy a ház nagyságától.
Támogatnátok, ha a rezsihatár nem energiamennyiség alapján lenne, hanem a lakásban tartott hőmérséklet lenne limitálva? Úgy értem, ha pl. valaki 22 °C felett tartja a hőmérsékletet, akkor azért már keményen rá kellene fizetnie. Természetesen a kérdés csak elméleti, megvalósítani szinte lehetetlen.
Na jó legalább kiderült, hogy MINDENKI EGYTŐL EGYIG a kérdező adójából fűti a lakását. Kérdező egy igazi szuperhős vagy :D
Amúgy realitásokra vissza térve nem akarlak elkeseríteni, de az a közel semmi amivel hozzájárulsz a közöshöz ahhoz sem elég, hogy egy cigány putri ki legyen fűtve vele.
Te meg túlhűtöd, miért?
Ha már farokméricske: mi sokkal jobbak vagyunk. Fűtés nélkül se megy télen 20 fok alá, csak a legnagyobb fagyokban. Minimális gázzal megy a 21-22 fok; nyaron pedig csak 28 fok benti hőmérsékletnél kapcsolunk klímát, ami csak kinti tartós 38-40-nél szokott, és 26 alá nem hűtünk, mert nem érezzük komfortosnak. Most 26 fok van klíma nélkül is.
Tehát ha valahol, pl. Közel-Keleten 50 °C van kinn, akkor benn legyen minimum 40?
Mesélj még...
Ezt a következtetést miből vontad le?
Én nem a kérdező vagyok, de télen bőven elég nekem a 18-19 fok, nyáron meg elvagyok kb 28-ig simán. (Klímát sehány foknál nem kapcsolok mert nincs.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!