Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért fűtik túl az emberek a...

Miért fűtik túl az emberek a házakat?

Figyelt kérdés

Sokan 25 fokot, vagy akár ennél is többet tartanak. Ez amellett, hogy egészségtelen, nagyon drága is.

Én télen 19-20 fokot tartok. Létezik pulóver, vastag takaró, meleg tea. Nem kötelező egy szál gatyában ücsörögni otthon. Ennél jobban csak a fürdőszobában fűtök, amikor fürdök.

Nyáron viszont megy a klíma bőven, 23-24 foknál sosincs melegebb.

Nyári légkondicionálással együtt is jóval kevesebb energiát fogyasztok mint az átlag, persze fűtésre is a klímát használom, gáz nincs és nem is lesz.

Azt hozzáteszem, hogy ettől függetlenül együtt érzek azokkal, akik alacsony hőmérséklet ellenére se férnek bele a rezsihatárba. Ez függhet a szigeteléstől, vagy a ház nagyságától.

Támogatnátok, ha a rezsihatár nem energiamennyiség alapján lenne, hanem a lakásban tartott hőmérséklet lenne limitálva? Úgy értem, ha pl. valaki 22 °C felett tartja a hőmérsékletet, akkor azért már keményen rá kellene fizetnie. Természetesen a kérdés csak elméleti, megvalósítani szinte lehetetlen.

2022. aug. 12. 15:11
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
91%

Ennyire álszent dumát rég olvastam.

Télen 19 fok van nálad, ez így jó, mindenki aki többre fűti, az nem normális.

Nyáron 23 fokra klímázol, mert csak.

Nem, kedves kérdező. Vagy fűt/hűt mindenki ahogy akar, vagy spóroljunk/tegyünk jót a Földdel és akkor keveset fűtünk télen, nyáron pedig nem klímázunk egyáltalán.

2022. aug. 12. 20:45
 12/31 anonim ***** válasza:
31%

Vicces, hogy lepontoz a sok proli, miközben a tény az tény.

Egy jól szigetelt házat olcsóbb konstans hőfokon tartani, mint az ő lepukkant Kádár kockájukat felfűteni újra és újra minden nap amikor haza érnek a gyárból... :)

És lepontozhattok, elvileg már pár ezer éve lemásztunk a fáról és nem barlanglakók vagyunk, ideje lenne haladni a korral, csak hát Magyarország "előre" megy, és vannak akik még tapsolnak is ehhez... :)

2022. aug. 12. 22:51
 13/31 A kérdező kommentje:

7: "Oké, te csóró vagy. Másnak meg létezik fűtés és komfortérzet."

Nem látom az összefüggést a gazdasági helyzet, és a hőmérséklet igény között. Nem, nem vagyok csóró, bármennyire is jó érzés lenne a káröröm.

Na de ne személyeskedjünk.

A panelek fűtése valóban katasztrófa, mind egyenletesség, mind energiafogyasztás szempontjából, de ez egy másik téma.

9: Mármint?

11: "Ennyire álszent dumát rég olvastam.

Télen 19 fok van nálad, ez így jó, mindenki aki többre fűti, az nem

normális."

Nem említettem, hogy nem normális, csak felesleges luxusnak tartom. Azt pedig ki kellene fizetni piaci áron.

"Nyáron 23 fokra klímázol, mert csak."

Ennél melegebb egyszerűen kényelmetlen, a pihentető alvást szinte lehetetlenné teszi a túl meleg. A kialvatlanság pedig baromira egészségtelen, és a munkára is rossz hatással van, stb.

És akkor egy kis olvasnivaló, hogy kb. hány °C-ot javasolnak pl. Kanadában. Ott nem feltétlenül "csórók" az emberek, és jelentős energiahiány sincs.

[link]

Abban egyetértek, hogy így a klímánál is legyen egy limit nyáron, mondjuk 23 °C. Az alá tényleg indokolatlan lehűteni.

2022. aug. 12. 23:00
 14/31 anonim ***** válasza:
65%

"Nyáron 23 fokra klímázol, mert csak."

"Ennél melegebb egyszerűen kényelmetlen, a pihentető alvást szinte lehetetlenné teszi a túl meleg. A kialvatlanság pedig baromira egészségtelen, és a munkára is rossz hatással van, stb."

Valakinek meg télen, a 23 fok a kényelmes. Ennél hidegebb egyszerűen kényelmetlen, a pihentető alvást szinte lehetetlenné teszi a túl hideg. A kialvatlanság pedig baromira egészségtelen, és a munkára is rossz hatással van, stb.

Az, hogy Kanadában a hidegebbet szeretik az emberek, szerintem csak téged lep meg.

Mi viszont nem kanadaiak vagyunk, hanem magyarok, akik több, mint ezer éve tipikusan -5 és +30 fok között élünk, ennek megfelelően a melegebbet szeretjük.

2022. aug. 13. 08:25
 15/31 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, azt ugye tudod, hogy ez az egész kérdés mennyire álszent amiatt, hogy csak a te fogyasztási szokásaidat tekinted "egészségesnek" és a túlhűtést teljesen rendben lévőnek tartod?

Mindenhol Európában télen 19 fokot javasolnak, nyáron 28 fokig engednek hűteni. Ha elfogadjuk a téli maximumot, akkor ezek után szerintem azt is sarcoljuk meg, aki nyáron túlhűti a lakását 28 fok alá, hiszen az ugyanannyira energiapazarló, mint a téli túlfűtés.

És mi van azokkal, akik télen adott esetben 23-24 fokot igényelnek, viszont nyáron nem használnak klímát, mert nem igénylik,akár az ingatlan adottságai miatt, akár a beruházott megfelelő szigetelés eredményeképpen egyáltalán nem használnak klímát és ezzel kompenzálják a téli "energiapazarlásukat"?

Na például ezért sem lesz sohasem igazságos egy ilyen rendszer.

2022. aug. 13. 08:57
 16/31 anonim ***** válasza:
87%
Te miért hűtöd le a lakást ennyire nyáron?
2022. aug. 13. 09:29
 17/31 anonim ***** válasza:
85%
Van egy olyan érzésem, hogy a kérdező csak trollkodik mert ennyire hülye nem lehet valaki.
2022. aug. 13. 11:35
 18/31 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem simán hozza a baloldaliak IQ szintjét.
2022. aug. 13. 15:57
 19/31 A kérdező kommentje:

14:

"Az, hogy Kanadában a hidegebbet szeretik az emberek, szerintem csak téged lep meg."

Inkább az lep meg, hogy nálunk fűtik indokolatlanul melegre a helyiségeket, ráadásul gyakran a legkevésbé hatékony megoldásokkal. Ezzel addig nem is lenne probléma, amíg nem az én adómból tennék.

A hűtésről: az USA-ban is kb. 23-24 °C-ot tartanak a lakásokban nyáron.

Pedig ott melegebb van mint itt, így ez a hőmérséklet bőven megfelelő lenne alsó határként.

2022. aug. 13. 19:58
 20/31 anonim ***** válasza:
84%

Miért hűtöd ennyire túl a lakást?

Ugyanolyan ficsúr pazarló vagy mint aki túlfűti.

2022. aug. 13. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!