Mi lesz azokkal a családokkal akik kertes házban laknak és sok lesz a villanyszámlájuk, hogy fizetik ki?
Az áramot használó gépek sokaságától függ az áramszámla, nem attól, hogy ki milyen ingatlanban él.
Én is családiban élek, és alatta maradok az átlagnak.
A családi házasok jelentős részének van napeleme. A maradék jelentős része meg most akar felszereltetni. :-)
Az áram "csak" duplájára emelkedik, az még a kisebbik baj. A nagyobb baj a gázzal lesz.
Gondolj arra, ha valaki csak 10%-kal túllépi az évi 1729 m3-t, annak 54%-kal nő a gázszámlája. Aki 20%-kal, annak duplájára, aki 30, 40, 50%-kal, annak rendre 2,4-, 2,7-, 3-szorosára növekszik a gázszámlája. És ezt azért elég sokan nem fogják tudni kifizetni.
Nem kell túlgondolni, így jártak.
Kinek mit intézett a kormánya ugyebár
6# kevesebb vizet kell használni, kevesebb fűtés kell, több téli kabátot a pizsamára, ismerős ?
a Fidesz szavazóknak megköszönheted hogy átlag fogyasztásig marad a rezsi csökkentés, minden más esetben az első m3-től fizethetnéd a piaci árat.
még Paksot se akarjátok bővíteni, az egyet is bezárnátok.
Kedvelem az ilyen hozzászólásokat, ahol általánosítanak és szlogeneket puffogtatnak. Csak szólok, hogy akik minket, a "családi házas, vidéki embereket" hibáztatnak a kialakult helyzetért: pont azt csináljátok, amit a kormány elvár a társadalomtól, megoszt minket, egymás ellen uszít, tehát az ilyen hozzászólásokkal (#6 válaszoló), pont a fidesz szekerét toljátok! Most ugyanúgy egy kreált ellenséget csináltok belőlünk, mint ahogyan a kormány teszi már nagyon sok éve. Jól megtanultátok tőlük, hogy hogyan kell másokat hibáztatni.
Mondom ezt úgy, hogy:
1. nem vagyok fidesz szavazó, tehát nem az "én kormányom" intézte a rezsiemelést
2. kertes házban élek vidéken
3. nincs napelemem
4. nem a medencét vagy jacuzzit fűtöm
5. viszont nem férek bele a limitbe, mert árammal fűtök, ugyanis a településünkön nincs bevezetve a gáz (érdekes módon mégsem minősülünk fejlesztendő régiónak a pályázat szerint)
6. nincs gyerek, amire felmarhattam volna a CSOK-ot, vissza nem térítendő pályázatot vagy kedvezményes hitelt, de még az SZJA visszatérítést sem
Mit teszek?
- veszek nem rezsicsökkentett fát, aminek szintén az egekben az ára, hogy legalább az elektromos fűtés egy részét ki tudjam váltani ezzel
- bevezettetem a H tarifát, ami mivel nem szabványos a villanyóra szekrény, kb. 400-500 ezer forint
- csinálok a meglévő szigetelés mellé még egy födémszigetelést is cca 500-600 ezerért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!