Mekkora a családotok átlagos villanyszámlája?
Ha igaz az a táblázat, ami a face-n kering, akkor a mi 33ezres számlánk havi 150000 Ft körül fog fájni. 2 generációs családi ház, 210 nm, plusz egy kicsi autószerelő műhely(ez hébe hóba van használva, amikor testvérem hazajön kocsikat bütykölni). Nagyszülők 2-en és mi 4-en 2 külön lakrésszel. Gázt nem használunk, fával fűtünk, ahhoz és a hozzá való tartályhoz, keringetéshez is kell villany. Klíma nincs, de lakásonként van hűtő, hűtőláda, mosógép, mosogatógép, szárítógép, 1 tv..meg most "luxusként" a kerti medence.
A hűtőládából próbálok most majd mindent elhasználni, hogy azt ne használjuk, meg minden gépen az eco programot, a szárítót nyáron tudom mellőzni, de télen sajnos kell, így is majdnem naponta mosok, nem szárad olyan gyorsan, mint amilyen hamar koszos lesz újra .. tényleg lehet azzal is spórolni, ha 30-20 fokot használok mosásnál 40 helyett? Nektek hogy fog változni, ( ha változik persze)?
Sajnos úgy lett ez az átlagfogyasztás kitalálva, hogy ez azoknak az 1-2 fős háztartásoknak jó, akinek se villanybojler, sem egy komolyabb áramigényű rendszere nincs. (Mi csak a villanybojler miatt leszünk fölötte, télen nem is csak picivel - 2 fős háztartás)
Ti gondolom, jelentősen túllépitek ennyi fővel, ha most is 33 ezer a számla, és sajnos nem is lehet sokkal lejebb tornázni, mármint úgy, hogy a piaci árral együtt elviselhető havidíja legyen.
Az a táblázat sajnos reális lehet. Sőt, én magunknak sokkal rosszabbat kalkuláltam ki, ha a havi 210 kW/h túlfogyasztásunkat szoroztam be a piaci árral. Tehát én még mondhatni örülnék neki, ha "csak" annyi lenne a vége, mint amennyi a táblázat szerint a mi mostani számlánk alapján várható.
6300 Ft átalányt fizetek. Elméletben februárban, amikor volt a leolvasás aktualizáltam a tényleges fogyasztáshoz, úgyhogy elvileg nekünk marad.
4 fő, lakás. 1 fő non-stop otthon home officban (8-10 óra szg). Klíma (csak ha 28-ra kúszik a lakás), szárítógép (kétnaponta), mosógép (kétnaponta), mosogatógép (kétnaponta)...🤷
Távhős szigetelt lakás. 2 felnőtt+baba.
Számítógép, mosogatógép, klíma, tv, sütő
Legmagasabb fogyasztás eddig 155 kWh.
Gondolom úgy jött ki az átlag hogy fogtak egy olyan családot, mint mi és egy családi házban élőt és elfelezték. Ami nettó hülyeség volt...
5-os vagyok. Miert kaptam 0%-ot? Ja, gondolom, azt hitted, troll vagyok.
Nem vagyok troll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!