Ez a villanyszámla sok, kevés vagy átlagos?
Ketten élünk a párommal egy albérletben. A villanyszámlát fogyasztás után fizetjük, nem általányban. Így télen 5800-6000 Ft körül van. Fogalmam sincs, hogy ez milyennek számít, mert nincs sok összehasonlítási alapom.
Ami sokat megy, TV, hozzátartozó médiaboxxal, router, egy viszonylag új asztali számítógép, A osztályos mosógép heti 5-6 mosást, Ariston gázkazán, meg egy öregecske hűtő.
Utóbbi tuti sokat eszik, má csere érett.
Szóval ilyen fogyasztás mellett ez az összeg milyennek számít?
Az én szememben ez ingyen van, nekünk 40.000 volt a legutóbbi. :D
Szerintem átlag alatti, ismerősöméknél is hasonló berendezések mennek, és nekik több szokott lenni ennél.
Mi is ketten vagyunk (plusz egy kutyus), 54nm-es panellakás. Mosógép, mosogatógép, hűtő, sütő, számítógépek, TV, miegymás. 4-6 ezer forint körül szokott lenni a számla. Mondjuk nekünk minden eszköz A++ energiás és minden világításunk LED-es.
Akinél 40 ezres villanyszámla van, az nem tudom mit csinál. Elektromos fűtés van? Mert max azt tudom elképzelni.
Igen, elektromos fűtés, plusz minden más is elektromos a házban. :)
Le tudod harmadolni.:)
Új hűtő kell, 110 kWh-s alatti, és standby-on ne legyen semmi. Modem se.
Lehalkított rádió is annyit eszik, mint a hangos.
Nekünk 9-10 000, de van rajta bojler is.
Plusz régi hűtő, amit lecserélhetnék, de minek? hogy havi 500 Ft-t spóroljak? Megy amíg megy, ezek legalább nem halnak meg 5 évente, megbízható. Minden egyéb elektronikai dolog energia takarékos új, azokkal sajnos bekerültem ebbe, hogy 5 évente meghal és cserélni kell.
De mondjuk mi nem is spórolunk vele, lehetne figyelni rá és spórolok havi 2000-t, de az nem pénz, nem ér annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!