Belefér a villanyszámlátok a rezsicsökkentett mennyiségbe (és milyen körülmények között laktok)?
Én pesten élek, szigetelt, kívül-belül felújított panelban. Mindenhol LED világítás, 3 éve volt újra gépesítve a lakás, sütő, mosogatógép, mosógép ki lett cserélve, a hűtő viszont lassan 10 éves.
Van klíma is, az ilyenkor nyáron amikor meleg van, akkor 2-3 hétig is folyamatosan megy, mert az inverteres klímák így működnek a leghatékonyabban. A klíma az egész lakást hűti, ami 70nm. Fix 24 fokra van állítva. Egyébként egy középkategóriás Daikin gépről van szó, r32-es hűtőközeggel, 3,5kW max teljesítménnyel.
Mi így fogyasztunk nyáron 180-190kWh-t havonta. Havi leolvasásban vagyok, de nem is tervezek ezen így változtatni. Fűtés távhő (ez nem változik), főzni gázzal főzünk, az 3 havonta fix 5.000Ft.
Neccesen, odafigyelve.
Családi házban élünk, van egy kisbabánk, én itthon vagyok vele.
Ilyenkor nyáron szoktunk locsolni és a klíma is megy kánikulában, akkor átlépjük. De pl. tavasszal vagy ősszel, mikor semmi nem megy kint, és még fűteni sem kell, simán beleférünk.
Télen a szárítógép nyomja meg.
Szóval, oda kell figyelni rá, ha nem akarunk sokkal többet fizetni.
2-es!
Ha majdnem belefértek, akkor nem kell sokkal többet fizetni akkor sem, ha túllépitek, mondjuk ha 9000-et fizettetek, akkor 10.300-at fogtok
Mi négytagú család vagyunk, alatta van a fogyasztasunk. Van szárítógép, sokat megy a mosógép, egyébként szokásos háztartási dolgok vannak csak.
Sem a fűtés sem a melegvíz nem aramrol megy.
Egyébként ez mondjuk most elony, mert akinek minden aramrol megy, annak több esik a határ fole, nekünk meg mindkettő a határ alatt marad.
De úgy rossz ez az egész, hogy na.
Viszonylag újépítésű, 3 emeletes társasházban élünk ketten.
Klíma, tűzhely, háztartási gépek, párom 3 monitoros “hiperszuper” számítógépe fogyaszt, 7500 körüli villanyszámláink szoktak lenni.
A melegvíz, fűtés gázcirkós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!