Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Benneteket 1-2-3 gyerekesek,...

Benneteket 1-2-3 gyerekesek, mennyire érint a gáz,villany áremelés?

Figyelt kérdés
2022. júl. 15. 19:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
32%

10: Nekem a hűtő évi 118 kWh-t fogyaszt, 8 éve lecseréltem egy 340-et fogyasztót erre.

Standby-on nem tartok semmit.

Ezzel a 2 változtatással feleződött a villanyszámlám.

2022. júl. 16. 00:37
 12/23 anonim ***** válasza:
31%
A legöregebb a mosògépem am a többi energiatakarékos... Valami zabàl xd vagy sokat mosok? A fene a pofànkat, hogy tiszta népségek vagyunk màr komolyan 😄
2022. júl. 16. 01:01
 13/23 anonim ***** válasza:
80%

8. A tv nem alap, sokan már egyszerűen nem néznek tévét. Én is a neten nézem a sorozataimat, filmeket, híreket. Nálunk 2 felnőtt+2 gyerek van.

-1 tv

-1 asztali pc

-1 laptop

-4 telefon

Ezek vannak. Nincs mosogatógép, szárítógép sem.

Nincs turmixgép, mixer, elektromos tojáspucoló, stb sem, amiket kb. többhavonta vagy éves szinten párszor vennénk elő.

Klímánk van, de csak a nappaliban mert az déli fekvésű és azt sem használjuk agyon. A többi szoba északi fekvésű.

2022. júl. 16. 03:31
 14/23 anonim ***** válasza:
88%

8, a leírásom neked nagyon amish életmódnak tűnt? 7-es voltam. Férjem állandó home officban, napi 10 órát megy a laptop dokkolóval. Napi szinten a mosógép, szárítógép. Mosogatógép kétnaponta. 4 éve újítottunk teljes körűen. Ennél idősebb háztartási gépünk nincs.

Egyébként én épp hogy "sokkallom" a fogyasztásunk. Egyrészt a home office rengeteget dobott rajta. Másrészt nagyon jól megfigyelhető, hogy a "gépesítés" mennyire meredeken növelte. Annó 10 éve, amikor beköltöztün még gyerek nélkül, havi 70 (!) kwh-nál többet nem fogyasztottunk. Nem volt klímánk, szárítógépünk, eljártunk dolgozni, nem volt ledtv-nk, esténként laptop-ról filmeztünk. Utána szépen fokozatosan emelkedett. 3 éve home office előtt még 110-130 kwh volt teljesen kényelmes élet mellett. Jelenleg az emeleten lévő 4 lakás közül nekünk pörög legjobban az óránk, mindenki körülöttünk kevesebbet fogyaszt. Egyik oldalt fiatal pár, mint mi régen. Másikon nyugdíjasok, valószínűleg kockatévével, öreg háztartási eszközökkel, de mégis. Meg van egy kamaszgyerekes. Őket nem tudom hogy, lehet sokat csavarog (ami persze nem jó, de) nem néz annyi tévét?

A tévé az nálunk se megy nagyon, hisz csak esténként van időnk 1, max. 2 órát. Szinte soha nincs időnk egyben végignézni egy filmet, csak sorozatepizódokat. A gyerekek még kicsik, nincs sajátjuk és nem is napi program náluk.

2022. júl. 16. 05:00
 15/23 anonim ***** válasza:
87%
*csak azt hagytam le: most 175 kwh-t fogyasztunk.
2022. júl. 16. 05:05
 16/23 anonim ***** válasza:
96%
Én azt nem értem, hogy hogy fogyaszt 230-at az egyedülálló munkatársam, amikor otthon sincs. 8-9 órát a munkahelyen, utána megy haza. Nincs klímája, egy emberre mos, főz, kádárkockában lakik pár kinti macskával. Ötvenes nő. Egész nap őt hallgattuk, hogy ha az éjszakai és a nappali áram együtt számít, akkor 230 és nem fogja tudni fizetni. Ennyit számít egy régi bojler? De itt a szomszédban a nyugdíjas párnál se a legújabb Ariston van minden bizonnyal, hanem őrlángos ősrégi vízmelegítő.
2022. júl. 16. 05:20
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
#16: Igen, ennyit számít a villanybojler. Nekünk a 120 literes önmagában többet fogyaszt, mint 210 kWh. Nem régi, 4 éves. Évente vízkőtelenítve van.
2022. júl. 16. 05:31
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

17, és ha nem pocsol el naponta 120-at, akkor is ilyen sokat fogyaszt?

Mert az tényleg szar ügy. Lehet még egy átfolyóssal is jobban járna, ha csak zuhanyzik?

2022. júl. 16. 05:40
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
#18: Egy főre hülyeség 120 literes bojler. Mi négyen vagyunk. Igen, átfolyóssal jobban járna, az tényleges csak akkor fogyaszt amikor használják.
2022. júl. 16. 05:50
 20/23 anonim ***** válasza:
70%
16: Elektromos fűtése van? elektromos bojler? Már meg is van.
2022. júl. 16. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!