Benneteket 1-2-3 gyerekesek, mennyire érint a gáz,villany áremelés?
2 gyerek, nem érint. Gáz és áram is határ alatt. Szigetelt tégla lakás. Az energetikai felújítása 2 millió volt annó. Akkor lett cirkós. Minimál gázzal is 22 fok van télen (ennél melegebb nekünk nem kell).
A szigetelés miatt a klíma is csak akkor megy, amikor kint tartósan 40 körül, mert nem melegszik fel nagyon. A max. 27. Most meg csak 25.
Szárítógép, mosogatógép, robot porszívó is használunk.
Akik gyerekesek és 210kwh alatt van a fogyasztásuk azok ilyen amish-ok vagy mik? Komolyan kérdezem...
Egy 2 gyerekes családban van legalább 1 TV, de ahol nagyobbak a gyerekek, ott alap, hogy nekik is van 1-1. Aztán kell laptop, számítógép, mobiltelefonok.
Kell egy normális, nagyméretű hűtő, mosógép, szárítógép. Utóbbi kettőt heti 2x tuti be kell kapcsolni vagy addig hordanak egy-egy ruhadarabot amíg nem bűzlik?
Normális helyeken a mosogatógép is alap, mert sokkal hatékonyabb, mint a kézi mosogatás és rengeteg ivóvizet lehet vele spórolni, ami jól jönne az utánunk lévő generációnak.
Aztán vannak még az ilyen kisebb konyhai gépek, mint a mikro, turmixgép, mixer stb.
Nem beszélve az áramot fogyasztó takaritóeszközökről (pl. porszívó) és akkor az úri huncutságokról, mint pl a klíma vagy a légtisztító nem is beszéltem.
Kedves 8as!
Én ilyenkor nem tudom megérteni, hogy miért kell degradálóan beszélni mással, csak mert nem mindenki ugyanannyit fogyaszt.... ("amish-ok vagy mik? ", "addig hordanak egy-egy ruhadarabot amíg nem bűzlik?", ....) Édesanyaként vagy édesapaként szerintem nem ezt a kommunikációs stílust várnád el te sem a saját gyermekedtől.
Kérdésedre válaszolva nem vagyunk amishok. 2 számítógép folyamatosan megy HO miatt, tv van, villanytűzhely, nyilván mikró, hűtő, porszívó, airfryer, kávéfőző is... sőt mosogatógép is, meg klíma. Bár bevallom a jó szigetelés miatt a klíma csak kinti 36 fok felett szükséges. Szárítónk mondjuk pont nincs :D
Értem, hogy nektek nagyobb a fogyasztás, sőt frusztrációdat is megértem. De emiatt nem kell más családokat letámadni. Pont ez a célja az ország vezetésének, hogy ne rájuk legyen mérges senki, hanem arra, akinek még nem olyan szar mint nekik... De lehet, hogy nekünk szülőknek nem ezt kellene továbbadnunk a következő generációnak.
#3 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!