Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vannak itt KATÁsok? Mennyivel...

Vannak itt KATÁsok? Mennyivel emeltek gondolkodtatok, számoltatok már?

Figyelt kérdés

Most ahogy néztem számolgattam 50 helyett kb 150 körül kell majd fizetnem. 30-40% áremelés reális?

Sajnos nem csak a cégeknek magánszemélyeknek is meg kell emelnem. :/

2022. júl. 13. 08:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálam 30-35%-os áremelés lesz kb. Az ügyfeleim nagy része már el is fogadta előzetesen.
2022. júl. 13. 09:19
 2/20 anonim válasza:
73%

Vannak katások itt , ebben bizots vagyok.

Hát nézd, eddig ugye havi 50+könyvelő+egyéb kiadások voltak (biztosítás,szoftverek,stb) mondjuk legyen havi ~90 ezer a tenyleges kiadas. Most lesz minimum ~180-200 ezer a minimum kiadas, es kevesebb marad meg ugyanabbol a bevetelbol. Lesz aremeles, szerintem minden szektorban. Erzesre, alaposabb szamolas nelkul azt mondom minimum 50%, de konnyen lehet, hogy duplazni fognak az arak.

2022. júl. 13. 09:20
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Az a vicces, hogy a forintromlas miatt egy 10-15%-os emelesen gondolkoztam, de meg nem vitt ra az elet.

Erre most meg rajon a KATA eltorlese miatti kb 25-30% plusz koltseg, ugyhogy ezt a kettot egyben meglepve durvan az 50% lesz meg. :(

2022. júl. 13. 09:44
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Kb 20-30%, többet kéne, hogy ne bukjak profitot, de egyszerűen nem tehetem. Én olyan területen dolgozok, ahol alig van hely a pár nagy vállalkozó miatt, ha ennélis fentebb megyek akkor b@szhatom az egészet :(
2022. júl. 13. 09:47
 5/20 anonim ***** válasza:
Azért, aki sokat emel, az gondoljon bele abba is, hogy sok ügyfelet veszt majd és ami nyer a réven, elveszíti a vámon...
2022. júl. 13. 10:07
 6/20 A kérdező kommentje:
Nekem "szerencsére" olyan ügyfeleim vannak akik nem nagyon tudnak váltani.
2022. júl. 13. 10:09
 7/20 anonim ***** válasza:
52%
Én belekalkuláltam. Nem igazán lesz lemorzsolódás, sőt a jelenlegi helyzet miatt még ügyfeleket is kell visszautasítanom.
2022. júl. 13. 10:11
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Ev-t megszüntetem, áfás, kivás kft, úgyhogy a 20-25% emelés mellé még áfa is jön a szolgáltatásomra.
2022. júl. 13. 10:12
 9/20 anonim ***** válasza:
75%

Tömegével pörögnek a csoportok beszélgetései, bejegyzései, kommentjei ebben a témában...

Nagyon kibasztak emberekkel.

Aki meg kiskapuzásra, csalásra használta a KATA-t az meg fogja oldani másképp...

Nekem 1 évem prototípusaim kivitelezésével ment el - külön erre félretett keretem volt (több évig munka mellett tervezgettem, gyűjtöttem, plusz melókat vállaltam, hogy megalapozzam az aktív 2 évet, ami a prototípustól a startig/beindulásig fedezte volna a gondtalanságot) a projektekhez és a megéléshez, hogy nyugodtan fókuszálhassak az itthoni műhelyemben.

Volt egy balesetem, így arra az 1 évre jött 11 hónap, de nem adtam fel, erre minden tervemet felrúgták ezzel a változtatással...

Úgyhogy az őszi startolás OFF, újratervezés...

Eközbe pedig még fizioterápiázok, megy a pénz a kezelésektől a megélhetésig...

Így tervezzen az ember? A saját országa tesz keresztbe, holott az ország javát is szolgálják a kisebb-nagyobb vállalkozások...

Elmehetnek a búsba!

Köszönjük a fidesz szavazóknak...

2022. júl. 13. 10:14
 10/20 anonim ***** válasza:
67%

Én is szeretném megköszönni a fidesz szavazóknak!

Számoltam, havi kb. 150 ezerrel jönne ki az átalányadózásra való átállás, plusz könyvelési költségek. Tehát minimum 100-120 ezerrel lenne több kiadásom mint eddig. És még lehet, hogy keveset számoltam...

Én is olyan területen dolgozom, ahol nem tudok emelni, több munkát tudnék vállalni, ami olyan, hogy vagy kifizetnek vagy nem.

Úgy döntöttem kihúzom az utolsó percig a váltást, addig ha bejön pár meló és élhetőnek tűnik a dolog, akkor átváltok.

Ha nem jön be, akkor megszüntetem a vállalkozást, visszamegyek alkalmazottnak (4 vagy 6 órás minimálbérbe kizárólag) és vállalok plusz délutáni/hétvégi melókat, TERMÉSZETESEN feketén.

Lehet, hogy csak én gondolkodom így, de ha újra alkalmazott leszek, kifejezetten kérni fogom, hogy a minimumra jelentsenek be, minél kevesebbet adózzak ennek a retkes országnak, ahol megdögölhetsz, az se érdekel senkit.

2022. júl. 13. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!