Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Villanyfűtéssel nagyon sok...

Villanyfűtéssel nagyon sok lenne a rezsi?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Igazából tapasztalatot várok olyantól aki esetleg hasonló cipőben van mint én leszek. Adott egy felújítandó örökölt ház. Egyelőre a fűtést csak villannyal tudnánk megoldani,arra most nincs kapacitásunk, hogy a gázt bevezessük. Így fali hősugárzókra gondoltunk első körben. Összesen 60nm2 a ház és 5db ilyen hősugárzót vennék. Viszont ugye ebből adódó,hogy bojler és a tűzhely is villanyos. Nagyon sok lenne így a havi rezsi? Esetleg valaki aki ugyanigy villannyal fűt mennyire jön ki körülbelül egy hónapra? Köszönöm a válaszokat
2021. okt. 6. 22:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%

Sok függ a szigeteléstől. Nekem kicsit nagyobb házra 27000ft/hó átlagnak megfelelő áramfogyasztás jött ki. (vízmelegítés, fűtés infrapanellel, háztartási gépek-mosogató, sütő stb) Rosszabbul szigetelt háznál ez sokkal több is lehet.

(igazából a napelem miatt csak ~1700ft az egész éves befizetésem a rendszerhasználatra, de az más téma)

2021. okt. 6. 22:22
 2/13 anonim ***** válasza:
60%
Vajon a vezetékek bírnák?
2021. okt. 6. 22:30
 3/13 anonim ***** válasza:
12%

Villanybojler + tűzhely + 5 db. hősugárzó??!

Éves szinten lesz vagy 500ezer Ft a vill. számlád ...

2021. okt. 6. 23:20
 4/13 anonim ***** válasza:
44%
#3 sokkal több!
2021. okt. 7. 08:31
 5/13 anonim ***** válasza:
86%
A kettes kérdése teljesen jogos, első körben azt érdemes megnézni, bírják-e a villanyvezetékek.
2021. okt. 7. 08:35
 6/13 anonim ***** válasza:
33%
Eddig mivel volt fűtve? Ill a kályha nem megoldás?
2021. okt. 7. 10:00
 7/13 anonim ***** válasza:
36%

"sokkal több!"

Szerintem is, csak nem akartam még jobban elkeseríteni a kérdezőt.

2021. okt. 7. 10:07
 8/13 anonim ***** válasza:

Az 1. válaszomat miért pontozzák le ennyien? Magyarázzák már meg.

Múlt héten kaptam meg az éves áram elszámolást, és friss, valós tényadatokat írtam. 7098kWh volt az éves fogyasztásom, ez tény. 78négyzetméteres lakás infrával fűtve 23 celziusra termosztálva.

2021. okt. 7. 11:36
 9/13 anonim ***** válasza:

Természetesen a szigeteléstől nagyban függ.

Nekünk 2 db villany fűtőpanel adja a fűtést, és minden más is villanyos (tűzhely, bojler, stb.), tél kellős közepén 40ezer körül van a villanyszámla, nyáron 2ezer. 21 fokra van fűtve a ház egész nap.

Azt tartsd szem előtt, hogy lehet hogy kell bővíteni a villanyhálózatot.

2021. okt. 7. 13:43
 10/13 anonim ***** válasza:
24%

#8: te lakásról beszélsz. a kerdésben házról van szó.

Nekem távfűtéssel havi átlag 9000Ft a fűtés+melegvíz egy 75nm lakásra.

Egy régi házat villannyal felfűteni... Egyedül a hőszivattyú az, aminek a rezsiköltsége összevethető a gáz vagy fafűtéssel.

A villanyradiátor meg az infrapanel, meg akármilyen varázslatos fűtőszálas fűtés kb. 4x annyiba kerül ugyanolyan teljesítményre.

A régi villamos hálózat amúgy sem bírná el.

Télen simán 100e feletti villanyszámláid lennének...

2021. okt. 7. 18:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!