Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Egy 190nm háznak kb mennyi a...

Egy 190nm háznak kb mennyi a rezsije?

Figyelt kérdés

Napelemes, szigetelt, 2 szintes a fűtés gaz cirkó (van klima és kandalló, de gázt szeretnénk használni).

Most panelben lakunk, itt:

22.000ft fűtés

7.000ft a villany

2.000ft a víz

8.200ft a közös költség

Tehát télen 40korul.

Nyáron 25e körül.

Elsősorban a futesben várok eltérést, a napelem szerintem kiszolgalja az áramot.

Köszönöm

febr. 17. 11:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora a panel, amiben laktok?

Nem lehet ezt így pontosan megmondani, mert franc se tudja, hogy ti egész nap 25 fokra fogjátok fűteni a házat, vagy éjszaka 18-ra, nappal meg 22-re. Teljesen egyénfüggő. Nyilván több lesz, mint amit most fizettek, de hogy mennyivel…aki ekkora házba költözik, az álljon úgy anyagilag, hogy a rezsi ne érdekelje, mert lesz még kismillió más kiadás is egy ekkora házzal és ha nem vagytok eleresztve, akkor inkább maradjatok a panelben. Amúgy én egy ideig laktam egyedül a szüleim 3 szintes házában, ott már rossz a szigetelés és volt hónap, mikor 150 ezres gázszámlát kaptam, pedig 21 fokra fűtöttem csak. Ez ilyen.

febr. 17. 11:47
 2/12 A kérdező kommentje:

52nm a panel.

22-24 fok azért jól esne, de ha kell tudunk sporolni, ezért lenne jó tudni kb mire számítsak.

febr. 17. 11:53
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Min.a 2x e.
febr. 17. 13:08
 4/12 Bogica0616 ***** válasza:
100%
A mostani duplájával számolj minimum. Gáz necces lesz, ha mindent fütötök.
febr. 17. 16:31
 5/12 anonim ***** válasza:
Kérd el az előző tulaj éves gáz, áram elszámolásait abból az időszakból amikor ott laktak.
febr. 17. 17:15
 6/12 anonim ***** válasza:
Gázból 250-300 köbmétert be lehet kalkulálni havonta a téli szezonban, de talán még többet is! Ugye az se mindegy hogy földszintes vagy tetőtérbeépítéses meg az se hogy milyen az a "szigetelt". Ami fontos lehet, a villanyszerződést előre érdemes egyeztetni, hogy engedik -e még a szaldós rendszert (átöröklődik -e a régi tulaj szerződési feltétele az új tulajra). Mert ha nem, akkor klímával se olcsó mulatság. Az mindenesetre biztos, hogy a panelkomfortot házban biztosítani sokkal nehezebb és drágább.
febr. 17. 18:03
 7/12 A kérdező kommentje:
Elvilez a gáz 14 ezer, de nekem kevésnek tűnik...
febr. 17. 20:27
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem a 30 nm-es lakásra 10 ezer a gáz xd Ez tuti kamu.
febr. 17. 20:41
 9/12 Bogica0616 ***** válasza:
56%
Mivel készül a melegvíz?
febr. 17. 21:02
 10/12 A kérdező kommentje:
Kazannal
febr. 17. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!