Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Villanyfűtéssel nagyon sok...

Villanyfűtéssel nagyon sok lenne a rezsi?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Igazából tapasztalatot várok olyantól aki esetleg hasonló cipőben van mint én leszek. Adott egy felújítandó örökölt ház. Egyelőre a fűtést csak villannyal tudnánk megoldani,arra most nincs kapacitásunk, hogy a gázt bevezessük. Így fali hősugárzókra gondoltunk első körben. Összesen 60nm2 a ház és 5db ilyen hősugárzót vennék. Viszont ugye ebből adódó,hogy bojler és a tűzhely is villanyos. Nagyon sok lenne így a havi rezsi? Esetleg valaki aki ugyanigy villannyal fűt mennyire jön ki körülbelül egy hónapra? Köszönöm a válaszokat
2021. okt. 6. 22:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
40%

#10 "lakásról beszélsz"

Kertes házban lakok, és még a garázst is 16 fokra termosztáltam télen.

Nem régi ház, de nem is extra, CC energetikai minősítésű.

"Télen simán 100e feletti villanyszámláid lennének."

Ez a hozzáértés és tapasztalat nélküli sejtésed, én meg azt tudom mit ír az ELMÜ a számlára.

2021. okt. 7. 19:19
 12/13 anonim ***** válasza:
24%

Krva sok lenne ekkora házat villannyal fűteni, ráadásul lehet a hálózat se bírná...

Lehet önmagában egy-kettő fali hősugárzót elbírna, de számolj a háztartási gépekkel is, pl. mosógép, porszívó, mikró... simán lehet, hogy megy a fűtésed, bekapcsolod gyanútlanul a mosógépet, jobb esetben levágja a biztit, rosszabb esetben kigyulladnak a falban a vezetékek...

Inkább oldd meg a pb palackról a fűtést...

Gáztűzhelyet, konvektor át lehet alakítani palackra, szieszta kályha meg eleve palackos, hidd el, lehet olcsóbban jössz ki, ha egyszerre 1-2 helyiséget fűtesz és meleg is lesz!

Én nem rég szereltem parapetes konvektort, át van alakítva palackra, mellette van egy szieszta kályhám, az évek óta meg van, 25-30 fokra felfűtök velük 2 szobát havi 40 ezerből.

2021. okt. 9. 19:29
 13/13 A kérdező kommentje:
Sziasztok!köszönöm a válaszokat. Természetesen kályha is menne mellette,a fali hősugárzókat csak rásegítésnek használnám. Szerencsés az elrendezés így szerintem a két szobát és a nappalit a kályha befűti. Viszont a fürdőben csak a hősugárzó lenne.És ha nincs elég meleg a kályhával a szobákban akkor használnám rásegítésnek ezeket. A vezetékek bírni fogják,minden panelhez külön vezeték van,mindent megcsináltak a villanyszerelők. Ami nekem elfogadható rezsi az a havi 40.000ft környéke. Végül megnézzük az első hónapot, ha nagyon vészes akkor találok más megoldást, de egyelőre ez a legkézzelfoghatóbb. Sajnos másra nincs kapacitásunk egyelőre.
2021. okt. 16. 22:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!