Számon kérhetik rajtam?
Mamám útóbbi 2 évbe gyengélkedett, majd elhalálozott, utolsó évbében, ajándékozási szerződéssel a nevemre irattuk a házat, hogy tudjam kezelni a számlákat és egyéb ingatlan ügyeket. Amióta a nevemen van a ház semmiféle díjtartozás nincsen, viszont most írt a lakószövetkezet emailt, hogy a mama nevén még 2019-18ből fent maradt, 500ezer rezsi tartozás (fűtés, kuka, közösköltség nálunk minden egybe jön) és hogy végre hajtásra fogja küldeni az ügyet ha nem kezdem el vissza fizetni.
Kérdésem, vissza kell ezt nekem fizetni? Vagy a mama nevére elindítják a végrehajtást és rá jönnek hogy nincsen már semmi a nevén évek óta(hiszen halála előtt ajándékozással rám íratta, tehát nem örököltem.) És ennyiben marad az ügy?
Szívessen ki fizetném az összeget, csak sajnos nincsen ennyi pénzem, és nem érzem jogosnak a követelést.
Nyilván elkerülte a figyelmedet, hogy nem volt hagyatéki tárgyalás, mert a mamának nem volt hagyatéka.
Erről minden érdekelt kap egy határozatot és AZT támadhatja meg az örökös, ha akarja. De ajándékozásnál nincs KÖTELEZŐ önrész és kötelező megtámadás sincs!
"Erről minden érdekelt kap egy határozatot és AZT támadhatja meg az örökös, ha akarja. De ajándékozásnál nincs KÖTELEZŐ önrész és kötelező megtámadás sincs!"
Kötelező megtámadás, na ilyet se hallottam még 20 év alatt.
A többi kijelentés is hülyeség, nem elég hogy a kérdező is hülyeséget ír, még te is adod alá a lovat, aki meg örökölne és rákeres otthon az meg itt olvassa ezeket a hülyeségeket.
Te provokálsz vagy teljesen hülye vagy?
Olvasd már el, hogy mit írtam!
A "kötelező megtámadás" részemről irónia volt az előző marhaságodra!
18, és akkor mi van ha az apa kötelesrészre jogosult? A kerdés az volt, hogy a mama halála után a mama tartozását az unokának ki kell e fizetnie, jogos e a követelés. Illetve azt tudjuk még hogy vagyon hiányában hagyatéki ejárás nem indult.
A válasz az a kérdésre,hogy vagyon hiányában az unokának mint örökösnek nem kell kifizetnie a tarzozást. Az ingatlat még életében ajándékozta neki, vagyis a hagyatékba nem tartozhatott bele.
Az hogy a papa kötelesrészre tart e igényt, a rezsitartozás megfizetéséhez semmi köze. Nem is értem miért hozzad fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!