Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Számon kérhetik rajtam?

Számon kérhetik rajtam?

Figyelt kérdés

Mamám útóbbi 2 évbe gyengélkedett, majd elhalálozott, utolsó évbében, ajándékozási szerződéssel a nevemre irattuk a házat, hogy tudjam kezelni a számlákat és egyéb ingatlan ügyeket. Amióta a nevemen van a ház semmiféle díjtartozás nincsen, viszont most írt a lakószövetkezet emailt, hogy a mama nevén még 2019-18ből fent maradt, 500ezer rezsi tartozás (fűtés, kuka, közösköltség nálunk minden egybe jön) és hogy végre hajtásra fogja küldeni az ügyet ha nem kezdem el vissza fizetni.

Kérdésem, vissza kell ezt nekem fizetni? Vagy a mama nevére elindítják a végrehajtást és rá jönnek hogy nincsen már semmi a nevén évek óta(hiszen halála előtt ajándékozással rám íratta, tehát nem örököltem.) És ennyiben marad az ügy?

Szívessen ki fizetném az összeget, csak sajnos nincsen ennyi pénzem, és nem érzem jogosnak a követelést.

2021. ápr. 22. 18:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
95%

Amúgy tényleg... ha a hagyatéki leltárban nem volt benne, akkor most már ne próbálkozzon a közös képviselő...

Póthagyatéki eljárást indíthat, de mivel NEM hagyatékként került a nevedre a lakás, annak ehhez semmi köze nem lesz...

2021. ápr. 22. 19:57
 12/26 A kérdező kommentje:
Kicsit akkor megnyugodtam, köszönöm a válaszokat, email valóban közöskepviselötől jött ellenőriztem fali ujságon szereplő email címmel!
2021. ápr. 22. 20:00
 13/26 anonim ***** válasza:
71%
Nem kell kifizetni. Bírósági úton kellett volna fizetési meghagyást hagyniuk a nagymamádnak és, ha jogerős lett volna, akkor az ingatlanra terhelbi. Az ajándékozásnál tehermente lakást kaptál, tehát ezt már nem tudják rajtad behajtani, mert ez nem a te tartozásod, hanem egy elhunyté. Ha egy idegen anno megvette volna a lakást, nála is kopogtatnának?
2021. ápr. 22. 21:01
 14/26 anonim ***** válasza:
23%

Azért nagyon ne nyugodj meg...

3-s válaszban írtad,hogy édesapád a haszonélvező,azért úgy más a helyzet,-ha követelik,rajta fogják!

2021. ápr. 22. 22:19
 15/26 anonim ***** válasza:
65%

Ha eddig nem kérték, akkor elévült.

Nézd át az elévülési szabályokat és arra hivatkozva kérd, hogy ne tartsák számon már.

2021. ápr. 22. 22:41
 16/26 anonim ***** válasza:
87%

" ajándékozási szerződéssel a nevemre irattuk a házat"

Szerződéskötéskor az ügyvéd tehermentes ingatlant iratott a nevedre?

Mert akkor annak kell lennie.

2021. ápr. 22. 22:42
 17/26 anonim ***** válasza:
93%
Azt mondja, nem indult hagyatéki eljárás vagyon hiányában. Ez esetben nem behajtható sem rajta sem a haszonélvezőn a tartozás.
2021. ápr. 22. 23:23
 18/26 anonim ***** válasza:
16%
A kérdés kitaláció mert itt egy 1 éves ajándékozás történt, amiből jár a köteles rész az apának (és a többi jogosultnak)
2021. ápr. 23. 08:58
 19/26 anonim ***** válasza:
93%

Csak abban az esetben, ha azt az apa (örökös) megtámadja és akkor is bizonyítania kell hogy a mama nem volt szellemileg épp, vagy kényszer hatására cselekedett. Ha ezt az apa nem tette, akkor helyette senki nem fogja bolygatni.

2021. ápr. 23. 09:07
 20/26 anonim ***** válasza:
26%

"Csak abban az esetben, ha azt az apa (örökös) megtámadja "

Nem. A köteles rész jár 10 éven belüli ajándékozásnál, kivéve ha az apa a jegyzőnél lemond a köteles részről.

Emiatt a kérdés részben vagy egészben biztosan kitaláció.

2021. ápr. 23. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!