Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Számon kérhetik rajtam?

Számon kérhetik rajtam?

Figyelt kérdés

Mamám útóbbi 2 évbe gyengélkedett, majd elhalálozott, utolsó évbében, ajándékozási szerződéssel a nevemre irattuk a házat, hogy tudjam kezelni a számlákat és egyéb ingatlan ügyeket. Amióta a nevemen van a ház semmiféle díjtartozás nincsen, viszont most írt a lakószövetkezet emailt, hogy a mama nevén még 2019-18ből fent maradt, 500ezer rezsi tartozás (fűtés, kuka, közösköltség nálunk minden egybe jön) és hogy végre hajtásra fogja küldeni az ügyet ha nem kezdem el vissza fizetni.

Kérdésem, vissza kell ezt nekem fizetni? Vagy a mama nevére elindítják a végrehajtást és rá jönnek hogy nincsen már semmi a nevén évek óta(hiszen halála előtt ajándékozással rám íratta, tehát nem örököltem.) És ennyiben marad az ügy?

Szívessen ki fizetném az összeget, csak sajnos nincsen ennyi pénzem, és nem érzem jogosnak a követelést.

2021. ápr. 22. 18:14
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
52%
Annak kell visszafizetnie, aki a hivatalos örökös. Ha az te vagy és nem utasítottad vissza az örökséget, akkor neked kell kifizetni. Ha nem te örököltél, vagy visszautasítottad azt, akkor nem kell fizetned semmit.
2021. ápr. 22. 18:42
 2/26 anonim ***** válasza:
66%

Ráterhelik a lakásra.

Ezt nem úszod meg, állapodjatok meg részletfizetésben.

2021. ápr. 22. 19:00
 3/26 A kérdező kommentje:

Hivatalossan én csak ajándékozott vagyok, örökös édes apám lenne, de őt az ajándékozási szerződéssel átugrottuk, mert alkohol problémái vannak ő csak haszonélvező a házon, halál után kaptunk egy levelet, amely azt állapította meg hogy a mamának nincsen semmilyen hagyatéka így nem is volt semmiféle hagyatéki tárgyalás.

Tehát a ház az én nevemen van, a tartozás meg mama nevén aki meghalt, de a hagyateki targyalás azt állapította meg hogy nincs hagyatéka.

2021. ápr. 22. 19:04
 4/26 anonim ***** válasza:
87%
Akkor nem örökölte senki a tartozást, mert ugye az is öröklődik a vagyonnal, de ha nem volt vagyon, nem történt öröklés, azt bukták.
2021. ápr. 22. 19:11
 5/26 anonim ***** válasza:
8%

Ki kell fizetni a lakás költségeit akár lakják akár nem. Lehetsz te a 23.örökös akkoris már a te fulajdonod a lakás. Add el így és a tartozást fizesd be mielőtt széljegyzet kerül a tulajdoni lapra és el sem tudod adni,csak akkor,ha kifizeted a tartozást.

Nem is értem,hogy mire gondoltál..

2021. ápr. 22. 19:12
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérd ki tőlük a tételes listát, hogy mi mennyi. Simán lehet, hogy át akarnak verni, ne egy ismeretlen e-mailje miatt válj meg a tulajdonodtól. Ha meg valós, létező a követelés akkor eladáskor is terheli a lakást, nem tűnik el a semmibe.
2021. ápr. 22. 19:27
 7/26 anonim ***** válasza:
89%

Nem vagy örökös, hanem az ÚJ tulajdonos, aki a RÉGI tulajdonos saráért nem felelős!

Megjegyzem, örökösként is csak azért az adósságért felelsz, amit a hagyatékin a tudomásodra hoztak és ennek ellenére elfogadtad.

2021. ápr. 22. 19:31
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Van ezekről a tartozásokról korábbi fizetési felszólítás, vagy bármi...??

Miért most kezdik el behajtani...???

2021. ápr. 22. 19:33
 9/26 anonim ***** válasza:
73%

Jól írja a 8-as!

A tartozáskezelésnek van egy menete. Arról már nem is beszélve, hogy a közös képviselőnek már 2 éve el kellett volna kezdenie a behajtás kezdeményezését!

Most már a te lakásodra nem rakathatnak semmit!

2021. ápr. 22. 19:43
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha hagyatéki vagyon hiányában hagyatéki eljáras nem indult, akkor nem kell kifizetned mamád tartozását. Válaszlevélben csatold a levelet erről és kérd hagyatéki vagyon hianyában a tartozás megszüntetését, illetve hogy a megszüntetésről tájékoztassanak.
2021. ápr. 22. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!