Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ez így jó vajon?

Slajmi kérdése:

Ez így jó vajon?

Figyelt kérdés
Helló! Tudom nemlehet megválaszolni csak a véleményekre vagyok kíváncsi. Hőszigetelt, új nyílászárókkal és új kondenzációs kazánnal plusz új fűtésrendszerrel egy kb 110nm ház fűtéséhez 210köbméter gáz kell tíz nap alatt. Szerintem sok. Vagy nem?

2021. jan. 21. 10:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
A 60m3 nekem is okés, de a tíznapra 210m3 úgy, hogy kint +4-5 fok volt akkor az egy kicsit soknak tűnik.
2021. jan. 21. 18:45
 12/22 anonim ***** válasza:

Ilyen aránytalanságot nem tudok másképp elképzelni, minthogy elnézted a mérőt.

Az megmagyarázhatatlan, hogy most, amikor napok óta jóval hidegebb van, akkor 21 nap alatt még 1/3 annyi gáz sem fogyott, mint előtte 10 nap alatt.

Összevetésül: a miénk 100 m²-es falusi hosszú ház (jóval nagyobb a külső falfelülete, mint egy négyzetalapú ugyanilyen alapterületűnek), nincs sem fal- sem padlás hőszigetelés, a nyílászárók fele „ősrégi”.

Szintén kombi (háztartási melegvíz + fűtés) kondenzációs gázkazánunk van, lemezradiátorokkal.

A termosztát 8 – 17 óra között 21 °C-ra, 17 – 8 óra között 22 °C-ra van állítva, a szabályzása ±0,5 °C. (A beállított értéktől fél fokkal alacsonyabb hőmérsékletnél bekacsolja a fűtést, fél fokkal magasabbnál pedig ki.)

A háztartási melegvíz 40 °C-ra, a fűtővíz 50 °C-ra van állítva, a visszatérő fűtővíz 38-40 °C-os.

Gáztűzhelyünk van, az ünnepek alatt a sütő is elég sokat volt használva.

2020. december 21. – december 31. időszakban a gázfogyasztás 141 m³ volt.

Az rendben van, hogy 23 °C-ra van állítva a termosztát, de hőszigetelve és új nyílászárókkal akkor is sokkal kevesebbnek kellett volna fogynia, mint nálunk.

És akkor az új évben „csoda történt” nálatok. Csodákban nem hiszek, én is úgy gondolom, rosszul olvastad, írtad le a mérőt.

2021. jan. 21. 18:51
 13/22 A kérdező kommentje:
Először én is azt hittem, hogy elnéztem, de fotó van róla. Minden leolvasásról, minden hónapban.
2021. jan. 21. 19:36
 14/22 anonim ***** válasza:

Szerintem rengeteg...

Anno a régi ablakos,szigeteletlen fal,és födémes kádár-kockában volt ennyi a fogyasztásom fűtésre + meleg vízre,főzés nélkül,amikor fázós idős,és két kicsi gyerek volt,tehát 23~24 fok kellett.

2021. jan. 21. 20:59
 15/22 anonim ***** válasza:

CC minősítésű 80 m2-es házam van. Decemberre 1.6 m3 volt átlagban a napi fogyasztás, januárra eddig 1.8 m3.

Ehhez viszonyítva, nálad, 110 m2-re 2 m3 per nap teljesen OK.

A 21 m3 per nap azonban elképesztően sok. Az folyamatos 8 kW fogyasztás, azaz a kazán egész nap hangos zúgással menne.

2021. jan. 21. 21:58
 16/22 A kérdező kommentje:
Most megnéztem egy 24 órás fogyasztást: reggel 7-től este 7-ig csak a fűtés ment és 4m3 fogyott,utánna zuhanyzás majd reggel 7-re összesen 11m3 fogyott az esti zuhanyzásokkal együtt.
2021. jan. 22. 07:40
 17/22 anonim ***** válasza:
Ne fürggyé le!!!
2021. jan. 22. 09:33
 18/22 anonim ***** válasza:

Hülyeséget félretéve,a kondi kazán csinálja a meleg vizet is?

Nem is gondoltam,hogy tusoláskor is ennyi gáz elmegy.

A másik,hogy éjszaka nincs bent nagyon meleg?...mert ugye a mai kazánok külső hőmérséklet érzékelősek,lehet,azon kellene állítani...

2021. jan. 22. 09:38
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Lehetetlen, hogy a december végi tíz nap alatt 21 m³ volt az átlagos napi fogyasztás, utána pedig január első három hetében 2,857 m³ volt a napi átlag.

Az egynapi 11 m³ pedig egyikkel sincs köszönőviszonyban sem.

Nem akarlak megbántani, de volt a Gy.k-n több olyan kérdező, aki nem volt tekintettel arra, hogy a mérő utolsó három számjegye tized, század, ezred m³-t mutat; a teljes számsort egésznek tekintette. Azért tette fel a kérdést, mert így iszonyatos mennyiségű fogyasztása volt egy nap alatt, mármint, szerinte; vagy más azért, mert úgy vélte, hogy visszafelé megy a mérő.

Nem tudom, hogy milyen fogyasztásmérőd van, létezik gázóráknál is olyan, ami nem számkerekes, hanem elektronikus kijelzős. Nálunk a villanyóra ilyen. Olyan a maszk, hogy a 7-es számjegy felső vízszintes vonala nem látszik, ha szemből, pláne kicsit feljebbről nézem a kijelzőt. De, még ha lentebbről nézem is, biztosabb elemlámpával megvilágítani, még nyári napfény idején is, hogy egyértelműen lássam. Én is döbbentem már meg, mikor leolvastam, mígnem kiderítettem, hogy az 1-esnek leírt szám az 7-es. Szegény leolvasó, mennyi ideig szokott bíbelődni, míg jó fényképfelvételt sikerül készítenie. Biztos van tapasztalata 1-es 7-es ügyben, mert megroggyant testtartásban, ő is alulról szokta megnézni, aztán csóválja a fejét a fényképfelvétel láttán; gondolom olyankor azon nem látszik, és jön az újabb felvétel.

2021. jan. 22. 09:46
 20/22 A kérdező kommentje:
Tudom melyik számokat kell nézni, tuti nem néztrm el, megnézettem mással is. A kazán meg nem ír ki semmi hibakódot! A "nefürgyé le" nem olyan hülyeség, mert most azt találtam ki, hogy zuhanyzás nélkül nézem a fogyasztást!
2021. jan. 22. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!