110 m2 új ház szigetelt födémmel príma fa ablaokkal. Vajon mennyi gázt fogyatana . Új kombi kondenzácios kazánnal lapradiátorokkal. Mennyi lenne a havi gézköltségem?
A téli hőmérséklettől függ. Egy ilyen enyhe télen nálam 200m3 gáz elég egy hónapra a 20-21 fok tartásához. A ház 80m2 szigetelés nélküli, kondenzációs gázkazánnal.
Keményebb téli időszakban max 300m3-re gondolok, az úgy sem valószínű, hogy egy teljes hónapig -15 fok lenne a hőmérséklet. Ez hazánkra nem annyira jellemző.
Kösz.
Mennyire jön ki a havi gázszálád? Vagy egy átlag tél novembertől március végéig össz gázszámla mennyi?
Eddig így állok:
Október:5.196 ft. November:12.757ft, December:19.743ft, Január:21.405ft, Február valószínúleg 23.000ft körül lesz.
Üdv pufajkás!
Én az vagyok, aki nem olyan régen a hasonló kérdésednél kiszámolta, hogy mennyit spórolsz a fán!
Figyelj, én a helyedben következő évben megpróbálnám gázzal. Azt írtad, hogy fád van egy évre előre.
Tehát ha az lenne, amitől félsz, hogy 60-70 ezres számla, akkor visszaállsz fára.
Szerintem 250 ezernél amúgy sem fizetnél többet!
Amúgy ha biztosra akarsz menni, hívsz egy energetikust, elmondod, hogy hány fokot szeretnél a gázzal, s ő kiszámol neked mindent.
Sajnos ilyen kérdésekre nem lehet válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!