Elég lesz vajon ennyi pénz? Hogyan osszam be?
Bőven.
2,5 főre az étel 50-90.000 között van attól függ mik az igények és mennyi mindent készítetek otthon. Ha nem vesztek késztermékeket, csak alapanyagokat (tehát semmi félkész kaja, bolti puding, chips, üdítő, nutella, lekvár, felvágott, anyámkínja) akkor 50.000-ből simán ki lehet jönni.
Rezsi attól függ mekkora a lakás de 50-60-nál kétlem, hogy több lenne normál fogyasztás mellett (számítógép, laptop, tv kikapcs ha nem használod épp; ne menjen az üres szobában, villany leolt ha nem vagytok bent, vizet nem folyatni 3 percig fogmosás közben, mosogatógép/állóvizes mosogatás nem pedig folyóvizes; inkább zuhany mint fürdőzés stb.)
így maradna vagy 100-150.000 forintotok szórakozásra, ruházkodásra és félretenni, ami szerintem teljesen OK.
Bízom benne, hogy meg lehet, bár én is sokszor bizonytalan vagyok, így örülök a kérdésednek, pedig mi egy picit jobb helyzetben leszünk. Nekünk a hitelt és a rezsit leszámítva marad 260 ezrünk, ugyanakkor új lakás, csomó bútorra és kiegészítőre van még szükségünk és a babához is nagyon sok mindent meg kell vennünk, sajnos nem "öröklünk" senkitől semmit. Magyarázom magamnak, hogy ennél sokkal rosszabb helyzetben is kijönnek családok a pénzükből és ez így is van, ettől függetlenül viszont az aggódás megmarad.
Másra kell berendezkedni az életben, mint amit megszoktunk, ez biztos. Reméljük zökkenőmentesen menni fog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!