Valóban ennyivel olcsóbb egy panellakás fűtése (távhő) mint egy hasonló téglalakásé (cirkó)?
Figyelt kérdés
Én egy 55nm-es kilencedik emeleti panellakásban lakom, barátnőm 46nm-es téglában a harmadikon, négyemeletes kb 60-as években épült társasházban. A fűtött hónapokban 25-30 ezres gázszámlái szoktak lenni szemben az én 8000 körüli egyedi mérős Főtávommal. Szerintem ez marha sok, éves szinten még úgy is kb kétszerese az enyémnek, hogy én nyáron is fizetem a négyezer valamennyi távhő alapdíjat. Hajlok arra hogy valami nem stimmel nála, mert egyik lakás sincs túlfűtve, sőt, nálam valamivel melegebb is van. Műanyag ablakok vannak, mindkét ház szigetelt, igaz barátnőmékén valamivel vékonyabb a szigetelés, de az alapból tégla. Mi okozhatja ezt a nagy eltérést? Akik hasonló lakásokban laknak, és megdobnának néhány számmal és tapasztalattal, megköszönném :)2020. dec. 21. 17:10
11/11 anonim válasza:
Szabályozható fűtéses panelban manapság már olcsóbb. Onnan költöztem földszinti téglalakásba, ahol kombi cirkó volt. Nem sokat fűtöttem, mert félszuterén , nem volt hideg a lakás, a talaj szigetelt, mégis a téli fűtésszámláknál a szívemhez kaptam: 40 nm-es lakás volt, nagy belmagassággal és 26-28 ezres gázszámlák jöttek. Most fogok panelba menni újra, láttam a számlákat, az össz rezsiköltség kevesebb, mint a téglában csak a fűtés volt...
Persze ez sok mindentől függhet, szóval ez csak saját tapasztalat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!