Közmű átírásnál mindegyik szolgáltatónál külön fizetni kell?
MVM-en már a gázra befizettem 8500 Ft-ot, letöltöttem a doksikat holnap majd kitöltve feltöltöm és elküldöm.Ugyanitt láttam az áramot is, de szintén kéri az összeget ez így rendben van?
A vizet még nem is tudom hol kell.
Tulajdonos elhunyt, emiatt történik átírás
Azért kell fizetned mert csak akkor lehet a számlát másik tulajdonosra átírni ha az előző szerződő félnél a fogyasztást lenullázzák, azaz minden ki van fizetve. Hogy ezt miért neked kell fizetned azt nem írtad le, ha meghalt a tulajdonos akkor ezt a hagyatékból is lehet fizetni. Már ha van.
A fogyasztást kell ilyenkor kiegyenlíteni, mert egy új szerződést nem lehet azzal kezdeni, hogy ugyan most kötjük meg a szerződést de visszamenőleg fizess ki két hónapnyi tartozást ami nem is a te neveden van. A szolgáltatónak nem számít ki fizeti ki a számlát, a tulajdonos, a bérlő, az örökös vagy más, de a szerződést akkor tudják megszüntetni csak ha minden addig ki van fizetve.
Attól, hogy nem fogyasztottál semmit, még lehet egy alapdij amit nulla fogyasztásnál is fizetni kell.
MVM meg külön számláz gázra és villanyra, külön is vonják le tőlem, gondolom mert nem egyszerre vette át az EOn-tól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!