Hogy lehet kiszámolni hogy mennyibe kerülne gázzal kifűteni egy lakást, ha azt tudom hogy mennyi villamos energia kell hozzá?
Tehát azt az adatot ismerem, hogy egy házat x kwh elektromos energiával lehet kifűteni.
Hogy tudnám kiszámolni, hogy mennyi gáz kellene ugyanehhez?
(Azt hiszem annál eleve m3-t adnak meg ami nem tudom mennyi energia pontosan, nem ismerem annyira a gáz működését, sose volt dolgom vele. Azt se tudom a gázkazánok és gázfűtések milyen hatékonysággal működnek általában, stb.)
"Mi pont fordítva tapasztaljuk, villannyal nagyon jó meleget csinálunk a házban, és nem olyan drága szerintünk"
Egy átlagos 100 m2-es családi házban -szigeteléstől függően- kb. 20-30ezer Ft/hó ha hagyományos gázkazánnal fűtesz.
Ez évi 250-350ezer Ft.
Villannyal durván a háromszorosa lenne, azaz háromnegyed millió- és egymillió környékén lenne.
Ha ez neked "nem olyan drága", akkor hajrá?
Továbbra is furcsa nekem, hogy a gázfűtés 100% hatékonysággal működne.
Mi jelenleg villanyfűtésre nem költünk el évi 200-300e forintot, inkább kb. ennek a felét, igaz az említettnél kisebb is a ház, de rossz állapotban is van a szigetelés.
Akkor ezek szerint nem olyan olcsó a gáz... Nagyon soknak tűnik ez az évi 300e...
Nem kötekedésből, de ha egy rossz állapotú szigeteletlen családi háznak az éves villanyszámlája valóban 100-150ezer Ft lenne villanyfűtéssel együtt,
akkor senki sem áldozna be súlyos milliókat a gázfűtés kiépítésére.
Nálunk pl. fel se merült, hogy bekötögessük a gázt. :)
Amúgy nem írtam, hogy az éves villanyszámlánk ennyi. Az ennyi, amit a fűtésre költünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!