Hogyan kell kiszámolni az eredő ellenállását ennek a három kapcsolásnak?
Ha lehet, légyszi írjátok le a sorrendet, ahogy egyszerűsítitek és, hogy párhuzamos vagy soros kapcsolás.
Köszi!
1. Feladat
2. Feladat
3. Feladat
Ha megfigyeled az első ábrát, középen el lehet vágni, vagyis ott az egészet összefoghatod egy csomópontba.
Így már egészen egyszerű lesz.
Nézd végig a többit is. Kicsit gondolkozz rajta.
Kedves hármas!
Nem mondanád el a hibákat, hogy okulhassak belőle?
Ne a hibákkal foglalkozz.
Az első kapcsolás annyira egyszerű... csak át kell rendezni kicsit, összevonni az összeillő pontokat.
Rajzold át!
az első feladatnál ezek közül kell kiválasztani a helyes választ: 3, 10, 12, 22, 25 Ohm
Már mindenhonnan nekiálltam, de sehogy se jön ki egyik se...
meg a többinél sem... nem értem, hol kell elkezdeni
Elnézést a kérdezőtől, az első válaszban a B pontot elnéztem. Remélem, így már jó:
Nézd meg a rajzodat:
minden pontot össze lehet kötni, amelyik között nincsen ellenállás.
Ilyen formán tulajdonképen 4 pontod van: A, B, a közöttük levő 3 pont az legyen a C, és az R6, R7 között van még egy pont (ami nem érdekes, ők úgyis sorban vannak. Helyettesítsd őket R6+R7-tel).
Rajzold át az áramkört úgy, hogy lerajzolod az A, B és C pontot, és minden ellenállás ezekbe a pontokba legyen bekötve. Ugye, hogy így mennyivel egyszerűbb lesz?
1. válaszoló, ne haragudj, de nem értem, mit akarsz kihozni belőle, egyszerűbb lenne, ha leírnád konkrétan.
2. válaszoló, köszi a megoldást. Esetleg a többiben is tudnál segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!