Mellette kínos volt megmondani,ez vagy az nem is teszik.
Volt olyan,hogy harag lett belőle.Vagy olyan is volt,minden
találkozáskor megemlitette ,hogy nálam dolgozott .Ingyen senkitől nem lehet elvárni a munkát.Idegennél nincs egy életen keresztül való köszönöm ,hála .
2013. febr. 13. 17:52
2/11 Ágh Ferenc válasza:
Ha már fizetnél, akkor inkább mestert fogadj, mert, ha valamit elszúr, legalább hivatalból számon tudod kérni! A rokonnal pedig csak tartós haragra számíthatsz!
2013. febr. 13. 19:00
3/11 anonim válasza:
Az 1. a helyes válasz.Valamivel olcsóbban csinálja aztán tartozol neki egy életen át.Nincs ingyen leves!!!!!
2013. febr. 13. 19:07
4/11 A kérdező kommentje:
Kezdjük ott hogy a rokon is mester.
2013. febr. 13. 19:08
5/11 anonim válasza:
A rokonnal nehéz megtartani a megrendelő - kivitelező viszonyt, illetve a távolságot. Én sem szeretek rokonnak dolgozni, mert abból mindig csak a probléma volt. A szüleimnek, a testvéremnek és egy kuzinomnak csak anyagot és benzint számolok fel. Annyit még hogy a szomszédokat is hanyagolom, úgy tudják hogy villamost vezetek.
2013. febr. 13. 20:17
6/11 A kérdező kommentje:
Szomszédnál dolgoztam. Meg voltak velem elégedve, semmi konfliktus nem volt.
Rokonnál még nem dolgoztam
2013. febr. 13. 20:27
7/11 anonim válasza:
Ha van olyan rokonom, akinek ez a szakmája, őt hívom, hogy legyen munkája és ki is fizetem. Ő adhat egy kis árengedményt. Nem rokont, ismerőst hívtam így, festőt.
2013. febr. 13. 21:55
8/11 anonim válasza:
Nehéz kérdés.
Mert ha őt hívom, akkor azok a hátrányok megvannak, amiket már említettek.
Ha nem őt hívom, ugyanúgy lehet belőle sértődés. Pl. miért nem őt hívtad? Nem bízol meg benne? Vagy szerinted rosszul dolgozik?
2013. febr. 14. 10:46
9/11 anonim válasza:
Egyetértek veled, én is mindig idegent hívok, szerencsére nagyon ritkán, mert szinte mindent megcsinálok magam, az élet megtanított fúrni-faragni-glettelni-festeni.
2013. febr. 14. 12:22
10/11 Ágh Ferenc válasza:
Ennyi jó tanács után még egyszer beszólok! Az én tapasztalatom, ha mesterként nézem az itthoni tevékenységeim során sokszor kerülök olyan helyzetbe, hogy ezerszer nehezebben mennek a dolgok, mintha idegennek dolgozom, pedig a munka az munka mindenhol! Ha megrendelői szemmel nézem, akkor valóban nehéz azt is eldönteni, hogy fizessek ne fizessek, vagy mennyit! Ha profi a rokon, akkor mégis arra hajlok, hogy meg lehet bízni és fizetni kell! Sajnos mondatja velem az is, hogy egyik másik mester munkájában nem igazán lehet megbízni és ráadásúl ő megkéri az árát, hogy a számlaadási procedúrát már ne is említsem! Tehát jöjjön a rokon, de ne akarjunk rajta spórólni, még ha ő mondja akkor sem, bízzunk a becsületében!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!