Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » OKJ (építőipar)! Melyiket...

OKJ (építőipar)! Melyiket érdemes elvégezni? Bőv. Lent!

Figyelt kérdés

Na megvan az érettségim és gondoltam elvégeznék egy okj-s képzést, hogy legyen szakmám is. 2 közül nemtudok választani: szobafestő v. (meleg-)burkoló?

-Melyik szakmában lehet többet keresni?

-Érvek, ellenérvek jöhetnek!

CSAK normális válaszokat!!

2012. júl. 24. 17:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Én ezek közül egyiket sem választanám. A burkoló nem jó, mert manapság már kőművesek csinálják, és szerintem sok van belőle. A festőt meg valahogy nem tanulnám, nem is olyan jó szakma, meg valahogy nem is érdekelne. Én vízvezeték szerelő vagyok. Csak ez a 2 szakma érdekel? Villanyszerelő esetleg?

Off: nehéz volt az érettségi? Én viszont azt szeretném elkezdeni az idén, igaz esti suliban.

2012. júl. 24. 18:00
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem nagy ördöngősség ha tanulsz a 3as simán megvan!:D

Hát igazából ezek érdekelnek meg egy kicsit az ács-tetőfedő de az szezonális úgyhogy lehet maradok a szobafestőnél!:D

2012. júl. 24. 20:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Épületgépész? :)
2012. júl. 24. 21:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Az ács lett volna a másik javaslatom, de az valóban szezonális. Ha mindenképpen ajánlanom kellene akkor maradok a villanyszerelőnél.
2012. júl. 24. 21:27
 5/10 A kérdező kommentje:
oké, hát majd még átgondolom!
2012. júl. 24. 22:07
 6/10 A kérdező kommentje:

Első ill. utolsó Hsz.

-Vízvezeték szerelő??az milyen?? esetleg klíma szerelő?:P

2012. júl. 24. 22:08
 7/10 A kérdező kommentje:
Úgyértve: jól lehet vele keresni?Tapasztalat érvek stb.?:P
2012. júl. 24. 22:09
 8/10 anonim ***** válasza:
A klímaszerelő nem jó, azt ne tanuld ki. A vízvezeték szerelő jó, ráadásul ha vállalkozónál tudsz elhelyezkedni, és mondjuk nem tanfolyamon végzed el hanem nappalin, akkor meg fogod tanulni a fűtést és a gázt is, mert a többség már víz-gáz-fűtésszerelő. Nekem is így volt, hivatalosan csak vízvezeték szerelő vagyok, de kitanultam a gázt és a fűtést is, nem okoz gondot ha valamelyikben dolgoznom kell. Pénz is van benne.
2012. júl. 25. 08:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Egy mai cikk a HVG-ről:

[link]

Abból is egy részlet:

„A szolgáltató jellegű szakmákat érdemes választani” – tette hozzá a karrierszakértő. A lányoknak érdemes megpróbálniuk a fodrász, a kozmetikus, vagy a varrónői képzést, míg a fiúknak a klímatechnikusi, az esztergályos (ezen belül is cnc), illetve vízvezeték-szerelő szakmát ajánlja Pintér Zsolt."

2012. júl. 25. 16:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2012. júl. 25. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!