Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Miért van WCcsészéből hagyomán...

Miért van WCcsészéből hagyományosan 2fajta? (Egyik aminek van vízszintes része azután függőleges cső, másik aminél az egész lejt)

Figyelt kérdés
2011. okt. 26. 16:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%
Azt nem tudom, de nálunk sajnos pont a rosszabbik fajta van... Úgyhogy ha nem rakok a "nagydolog" előtt elegendő papírt a csészébe, akkor szerencsésen megmoshatom még a hátam közepét is a visszacsapódó vízzel! Úúúúú de utálom!!!! Nálatok milyen van?
2011. okt. 26. 16:56
 2/18 anonim ***** válasza:
77%

alapvetően kulturális gyökerei vannak, de árnyaltabb a helyzet, mert ennél lényegesen több féle van.

az egyik irányzat fontosnak tartja a széklet szemrevételezését, a másik viszont a szagok elleni küzdelmet helyezi előtérbe.

2011. okt. 26. 16:58
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki azt szerei, ha egyből lemegy a csúszdán, így kevésbé büdi, elvileg. Viszont az felcsap, mint hullám a parti sziklán, ezért van aki a pihentetős fajtát kedveli, ahol a mackó tud kicsit ejtőzni, mielőtt fejest ugrik. Szóval ízlés (nagy-)dolga. :D
2011. okt. 26. 17:01
 4/18 anonim ***** válasza:
61%

Még jó, hogy pár napja volt ezzel kapcsolatban pont egy kérdés...

Azt és se tudom, de nálunk is sajnos pont a rosszabbik fajta volt... Úgyhogy a "nagydolog" után úgy kellett leszállni a dologról, mert nem tudott csak úgy kipottyanni, hanem a "kakitálcának" ütközött félúton kifelé jövet. Úúúúú de utáltam!!!!

Szerencsére már pár éve normális wc-nk van, aminél nincs ilyen gond.

A hátmosás pedig nem tudom hogy jön ide. Rendeltetésszerűen kéne használni és akkor nincs ilyen gond.

2011. okt. 26. 19:32
 5/18 anonim ***** válasza:
68%
Én pont a napokban hallottam róla, hogy milyen egészségtelen az amikor visszacsap, beteg lehetsz tőle. Szerintem is amúgy a szagok miatt találták ki.
2011. okt. 26. 20:19
 6/18 anonim ***** válasza:
48%
Ha rendesen használod és nem csak potyogatsz a vakvilágba, akkor nem csap vissza.
2011. okt. 26. 21:54
 7/18 anonim ***** válasza:
85%

én a kakipolcosat preferálom. nem érdekel, ha kicsit büdibb, mert tudom hogyan kell kinyitni az ablakot, és az sem zavar, ha ottmarad a névjegy, mivel a wc-kefe sem ismeretlen tárgy szerény hajlékomban.

azt viszont nem bírom elviselni, mikor visszacsap a termék. és nem sok kedvem van neki megágyazni, azontúl, hogy pazarló megoldás is. na meg ha egy mp-d van arra, h letold a nacit, és visszaadd a természetnek, amit kaptál tőle, akkor nincs sok lehetőséges a papírdobálással vacakolni.

2011. okt. 26. 22:07
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Áh! Kakipolcos!!! Ezt a szakkifejezést kerestem, csak nem jutott eszembe. Köszönöm. :DDDD

(Amúgy nem értem a másikhoz hogy jön a papírozás. Mindegy...)

2011. okt. 26. 22:17
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

21:54 Már ne haragudj, de hogy kell "rendesen" használni ahhoz, hogy ne csapjon vissza a cucc?

Én mindig előre rakok bele papírt, ennek ellenére mégis elő szokott fordulni, pedig már egészen kiülök a szélére. :D

....ha már a 2 rossz közül kell/lehet választani, akkor inkább legyen büdös, mint kakavizes a hátam...

2011. okt. 27. 07:35
 10/18 anonim ***** válasza:
58%
Úgy, hogy megfelelő helyre ülsz rá, nem csak elöl a szélére. Ekkor nem a lyuk közepén lévő tavat fogod bombázni, hanem a csúszdát, ahonnan lecsúszik és nem fröcsköl. Évek óta kizárólag ilyen wc-t használok. Nem szoktam bele előtte papírt dobálni, mégse kerül rám egyetlen csepp lé sem soha.
2011. okt. 27. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!