Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan zajlik egy eljegyzés hagyományosan?
Melyik ujjra, melyik gyűrű és milyen stb.
Egy kíváncsi 16 éves lány :)
Köszönöm Szépen a választ! :)
És jól tudom, hogy ilyenkor csak a nő kap gyűrűt és a vőlegény majd a házasság alkalmával? Vagy ez hogy van?
Előre is Köszönöm!
Gyűrűt a férfi is kap, ami a karika gyűrű. Azt mind a ketten hordani fogják, amíg jegyesek addig a bal gyűrűs ujjon, házasság alkalmával kerül át a jobb gyűrűs ujjra.
A lány a karika gyűrű mellé kapni szokott kísérő gyűrűt is, de van akiknél ez nem fontos!
Nálunk ez az egész úgy történt, amikor a párom megkérte a kezem akkor még nem volt gyűrű, majd utána együtt választottuk ki, a karika gyűrűt, és nekem a kísérő gyűrűmet. De ez csak egy szimpla lánykérés volt.
Utána pár hét múlva tartottuk meg a hivatalos eljegyzési vacsorát (ami lehet ebéd is). Azon az estén felhúztuk egymás ujjára a karika gyűrűt. A kísérő gyűrű az már rajtam volt, meg azt nem szokás felhúzni a férfinak.
Eljegyzésünkre mi sem csináltattunk tortát. Mi, és a Vőlegényem Anyukája sütöttünk saját készítésű süteményeket, tortát.
Nálunk, a lányos háznál történt ez. Én, párom, Szüleim, az Ő Szülei, és párom családja voltunk csak. Csak a szűk családi kör.
21 éves menyasszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!