Hogyan rendezzem be a szobámat?
Először is itt egy alaprajz a szobámról (a méretek nem cm-re pontosak de kb jók): [link]
A szobában még csak falak vannak és semmi más. A parkettát már kinéztem a bauhouse-ban a nevére nem emlékszem de barna laminált padló és ilyen firkák meg szövegek vannak rajta és koptatott. Szóval ilyen retrós. Amit még kitaláltam hogy a szekrények fogantyúi billiárd golyókból legyenek (még szekrények sincsenek). Remélem értitek milyen stílusban akarom megcsinálni. Nem akarom túlzásba vinni és nem akarok kacatokat mert nehezen tudok rendet tartani és azt sem szeretném hogy túl sötét legyen a szoba és nyomasztó. Minden ötletnek örülök és előre is köszi. 14fiú
Szia!
Én biztosan nem egy ekkora ágyat tennék be, plusz figyelembe venném azt a zavaró tényezőt hogy az ajtóból ne rögtön rád lássanak az emberek amint alszol, vagy bármi mást csinálsz. Hidd el nagyon zavaró tud lenni, hogy pl kedved se volt beágyazni, aztán jön a teszem azt vízóra leolvasó és rögtön az ágyadat látja. Ha sokáig tervezel ebben a szobában, és abban a berendezésben, ajánlom a jó minőségű kihúzható kanapé ágyat. Az felnőttesebb is, meg praktikus, ha jönnek a haverok le tudtok rá ülni, ha kihúzod franciaágy, és napközben több hely van a szobádban bármire. A kanapéágy akkor jó, ha nem habszivacs, hanem rugós. pl egy ilyen: [link]
Ha világos szobára vágysz, retro stílusban, de mégis fiúsra, tudom ajánlani a kék festett falakat fehér mennyezettel, bár ez attól is függ, mekkora az ablakod, milyen fényviszonyok vannak. Nagyon jó tapétákat is lehet kapni, megint attól függ, festeni, vagy tapétázni akarsz. Asztalnak olyat válassz ami a legmegfelelőbb neked. Ha tanulós vagy, esetleg olyan pályára készülsz a későbbiekben érdemes már most beszerezni egy egész nagy asztalt, amin egy számítógép/laptop is elfér, plusz van hely írni, tervezni, rajzolni bármi. Ha nem ilyen beállítottságú vagy, vannak nagyon jó dizájnos számítógép asztalok, egész jó áron találhatsz akár vaterán, vagy néhány bútorüzletben. Nekem pl ilyen volt a régi nagy álmom, csak a tanulmányaimnak ez nem megfelelő (nem férnek el a jegyzetek, és rajzolni sem tudok:) ) [link]
Ha szereted tudni mennyi az idő, stb, vegyél projektoros órát. Jópofa, és elég retro kivitelek is vannak benne. Ruhásszerkényt helytakarékosságból én úgy oldanám meg, hogy készítenek tolóajtós szekrényeket méretre. Azt akár az ajtó holtterébe is be tudod tenni, vagy bárhová. Ha olvasós vagy és kell a könyveknek polc, akkor abból is találhatsz nagyon dekoratívakat és ugyanakkor hasznosakat is, de ha van benned némi barkács szellem egész egyszerűen összeállíthatsz te is magadnak különböző alakú és méretűeket. Beltéri világítást megoldhatod spotlámkákkal, álmennyezetbe süllyesztve, vagy egy két ufo lámpát is feltehetsz azok is egész jók szerintem.
Elrendezésben tehát én úgy csinálnám, hogy ha lehetséges: az ajtó nem az ágyra nyíljon, az asztalod az ablak mellett legyen, minél több természetes fény jöjjön, valamelyik kevésbbé használt falra a tolóajtós szekrény, néhány polc, esetleg az ágy fölé, polc aljára spotlámpa. Ha van rá igény egy tévéálvány, vagy egy függő tvtartó.
Remélem elég kimerítő volt az ötletelés. Amúgy meg menetközben úgyis sok ichletet fogsz kapni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!