Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » A szobám brutális, hogy...

A szobám brutális, hogy rendezzem be? SEGITSÉG! (lenn)

Figyelt kérdés

a szoba nem túl nagy, an benne egy ágy,egy nagy komod ahol a pipere cuccom, van egy szönyeg de az kicsi,szoval egy uj szönyeg,ágyon az ágynemü darabos tehát nem egy adott minta az egész hanem a lepedö is más paplan is meg minden, a falon (hülyén hangzik de macskák a naptárból) XD nem tudtam miel kidiszíteni a szüleim nem akarják kifesteni,új ágynemüt venni,új szönyeg, mert h nincs pénz,pedig lenne annyi az tuti!!!!!! :( mitcsináljak?

olyan csunya a szekrényemröl neis beszéljünk. -.- nincs elég válfa és 1 válfára van vagy 3 ruha LÓGATVA!! anya ötlete volt -.-' ök azt mondják h nem csúnya a szobám,én meg útálok bemenni és ránézni hmivan bennt!!!

mitcsináljak?

minden ötlet jöhet!

2011. jan. 17. 17:49
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
Ja és meglehet azt is csinálni, hogy veszel ruhafestéket, és azzal fested be egy garnitúra gáyneműdet. Az tényleg nem kerül sokba.
2011. jan. 17. 18:24
 12/22 anonim válasza:

Ahogy korábban is írták, te is le tudod festeni, és nem feltétlenül kell ahhoz fehérnek lennie a falnak. Ha tapétád van, vagy csak le van meszelve, akkor temperázhatod is, olyan helyen, ahol nem ér hozzá semmi, tehát nem fog kopni... vízzel pedig nyilván nem fröcskölöd.

Az ablakra rakhatsz üvegfestéket is.

Esetleg át is rendezheted, hátha úgy máshogy mutat az összkép.

2011. jan. 17. 18:25
 13/22 A kérdező kommentje:
az lehet h jólenne ha át rendezném de nem tom h hogy kellene, ablakomra festeni nem hiszem h túl jó mert a függöny eltakarná.. :\
2011. jan. 17. 18:27
 14/22 anonim válasza:

Nem tudom, mennyire áttetsző a függönyöd, de gondolom, nincs egész nap behúzva. Így is, úgy is látszani fog a minta (ha áttetsző a függöny, látszani fog mögötte a színes valami, ha meg nem, akkor úgyis elhúzod, hogy jöjjön be fény).

Nem tudom, hogy néz ki a szobád, mi merre van, és hogy mekkora. Az átrendezésnél próbálj meg többféle variációt, az egyik csak tetszeni fog. A lényeg, hogy jól érezd majd magad benne, azt pedig csak te tudod, melyik elrendezésnél jön el.

2011. jan. 17. 18:39
 15/22 A kérdező kommentje:
thx a válaszokat! még jöhetnek! :\
2011. jan. 17. 18:47
 16/22 anonim ***** válasza:

Ha van zsebpénzed, akkor költs egy kicsit a szobára. Vannak elég olcsó festékek, amikkel te is ki tudsz festeni, sőt gondolom, így már a szüleid is segítenek. Én az obiban vettem 2000 Ft-ért egy vödör festéket, egy 20 nm-es szobára két rétegben elég volt, magam festettem. És szép lett :D

Ha meszelsz, az még olcsóbb, csak ha most nem mész van rajta, akkor macerásabb.

Az ágyneműt pakold el reggel, így nem látod. És keríts rá egy szép ágytakarót. Akár szülinapodra kérheted. Találd ki, milyen színekkel szeretnéd a szobát és olyan színűt kérj.

A komód megint egy olyan dolog, amit szinte biztosan át tudsz festeni. Le kell csiszolni (ez elég hosszadalmas és unalmas munka, érdemes csiszológépet szerezni hozzá, akár kölcsönkérni), aztán át kell festeni. Ez is 1-2 ezerből megvan.

A szekrényed belseje megint csak az a téma, hogy csukd be az ajtaját :D Egyébként szerezz be vállfákat. Mi is ugyanígy voltunk, amikor összeköltöztem a párommal, nem nagyon volt pénzünk sem, azt csináltam, hogy minden hónapban vettem az ikeában egy csomag vállfát. 800 Ft, 8 db vállfa. És jól is néznek ki, fából vannak. Azt a 800 Ft-ot meg kibírtuk havonta.

Az, hogy a falra mit teszel, egyéni ízlés kérdése. Nálunk például semmi nincs, csak virágok.

Virágokat pedig érdemes beszerezni. De nehogy virágboltban vegyél, hanem ha van a lakásban máshol, onnan kérj el, vagy vegyél néhány cserepet (barkácsáruházban 10-15 Ft darabja) és ha látsz ismerősnél szép virágot, akkor kérj egy hajtást. Ezt február-március tájékán érdemes.

A szőnyeg téma necces, mert a szép szőnyegekért tízezreket elkérnek. Egyelőre azt hagyd szerintem későbbre.

Az a lényeg, hogy először találd ki, milyet szeretnél, aztán tervezd meg, milyen sorrendben csinálod. Ha ezeket, amiket javasoltam, megcsinálod, havi 2-3 ezer Ft befektetéssel a nyári szünetre már nagyon szép szobád lehet :)

2011. jan. 17. 19:16
 17/22 A kérdező kommentje:
most takaritom a szobát és már meginn a fejem verném a falba xD ágytakarót szülinapra nemtom mert elég messze van.. :(
2011. jan. 17. 19:26
 18/22 anonim válasza:
100%

Hát kép nélkül valóban nehéz segíteni, de hátha tudok pár hasznos ötletet adni.

A hétköznapjaimat albérletben töltöm, egy nagyon pici szobában, beépített szekrénnyel. Szóval elég egyhangú. Pénzt ugyebár nem akarok belefektetni mert nem az enyém, így próbáltam apróságokkal feldobni. Szeretem a pillangókat, gondolom neked is van olyan ami tetszik. Na bementem egy papírboltba és elkezdtem nézni a csomagolópapirokat, és találtam pillangósat, virágosat, ami nagyon szép vidám szinekből volt összeállítva, majd haza jöttem és rászántam egy délutánt, hogy ezeket szépen kivágjam, majd egy kis ragasztószallagal felragasztottam őket a falra, olyan elrendezésbe ahogy nekem tetszett, még a szekrényre is került pár, ezen kívül raktam ki fotókat is, amit szintén erre a csomagolópapírra ragasztottam fel, mintha a kerete lenne, így még jól is mutat és még keretet sem kellet vennem. És mind ez pár száz forintba került. A zöld növények nagyon jó ötlet hangulatossá teszik a szobát, nekem is van.

Az ágyneműre azt tudom mondani, hogy el kell rakni, én minden nap elpakolom, pedig egyforma, de zavar ha kint van.

Szóval csak gondolkozz el mit szeretsz és próbálj meg olcsón beszerezni hozzá pár dolgot.

2011. jan. 18. 23:29
 19/22 A kérdező kommentje:
oké, kösszi. :)
2011. jan. 20. 00:15
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem tudnád nagyjából lerajzolni,hogy mi hol van a szobádban és hányszor hányas az alapja???Mert akkor jobban eltudnánk képzelni és segítségen gondolkozok:)
2011. jan. 20. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!