Fényes vagy matt padlólap?
Igazából mindenhol fényes padlólapot látok konyhában és nappaliban egyaránt, viszont most hogy elmentem szétnézni láttam, hogy a vágyott mintájú csempe matt és fényes kivitelben is elérhető.
Kérdésem tehát a következő:
Szerintetek (tapasztalat alapján) melyikkel könnyebb bánni? Melyik mutat szebben?
Modernebb, újabb házakban megmondom az őszintét szerintem matt csempét még nem láttam. A fényessel azonban az a félelmem, hogy kényesebb pl. felkarcolja akár a porszívócső, akár a kisfiam játék közben és az a fényes felületen szembetűnőbb.
A fényes akkor jó, ha van valaki, aki óránként feltakarítja, minden poszem, szösz, minden meglátszik rajta, még a lábnyom is, ha picit nedves, poros, izzadttabb a lábad. A matt sokkal kevésbé problémás.
Az, hogy mennyire karcolódik, a csempétöl függ, az anyagában szinezett a legjobb, arról nem pattog le a bevonat.
Szép a fényes, viszont legfőbb hibája, amit eddig senki nem írt: nedvesen sokkal csúszósabb, balesetveszélyes, a matt viszont sokkal kevésbé! A fényes inkább tipikusan falicsempében jó, abban viszont kell is. Vagy ha nem akarsz teljesen matt járólapot, akkor legfeljebb félig legyen csak fényes!
Koszolódás szempontjából szerintem tökmindegy, ha szép sima (nem recés), akkor könnyű takarítani, tisztán tartani!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!