Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Jysk 5 éves matrac élettartamá...

Jysk 5 éves matrac élettartamának növelése?

Figyelt kérdés

5 éve vettünk két db JYSK F40-es matracot. Szerencsétlen választás volt, ugyanis csak a puhább felét tudtuk használni. A keményebb felén csak memória habszivacs van, közvetlenül a kókuszrétegen, az a fele így brutálisan kemény. :( Mostanra sajnos a matrac közepe kissé összetömörödött (kifeküdtük). Azon gondolkodunk, hogy mi lenne ha leválasztanánk a szivacs részt a kókuszrétegről és 4 felé szétvágnánk, és mind a 4 részét elforgatnánk 180 fokkal? Így a besüppedt rész a 4 külső sarokra kerülne, illetve a még alig használt sarkak bekerülnének középre, hogy további pár évig támasszák a testünket ;)

Milyen buktatók lehetnek, van-e egyáltalán értelme megpróbálni szétszabni?

tegnapelőtt 23:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Vegyetek újat.
tegnapelőtt 23:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Értem. Szóval arra nem voltatok képesek, hogy kipróbáljátok a kész matracot és olyat vegyetek amin ti jól tudtok feküdni, megfelelő számotokra, de most azt gondolod, hogy majd szétszeded és össze tudtok belőle rakni egy másik, sokkal jobb matracot.

Aha.

nem fog menni.

Fordítsátok meg a kemény felével felfelé és gányolás meg vagdosás helyett vegyetek rá egy 5cm vastag memóriahabos fekvőbetétet amikor akciós lesz. Az üzletben meg tudják mondani 1-2 hónapra előre, hogy várható-e ilyen akció, évente 2-szer le szokták árazni a fekvőbetéteket.

Vagy vegyetek másikat.

tegnapelőtt 23:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Egy időben én is agyaltam hasonlón, hogy ezt miért nem csinálják meg gyárilag, mert sajnos az nem elég ha csak simán forgatja az ember. Viszont ezt a megoldást már kezdettől kellett volna alkalmazni, hiszen ha most a kevésbé kifeküdt rész lesz középen, akkor meg egy púpon fogsz aludni.
tegnap 01:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Ugye arra rájöttél, hogy ahol szétvágod, puhább is lesz, mert gyárilag sem így rakják össze, valamint egy részét kifeküdted, a többi sincsen jobb állapotban.Vegy3l másikat.
tegnap 08:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Vegyetek egy 2 centis szivacsot és a keményebb felére illesztve használjátok.
ma 09:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Tegnap kibontottam a matracot, sniccerrel levagtam a kokuszt a szivacsrol (sokkal nehezebben ment mint gondoltam), meg leteptem a memoryt is rola, es csak siman megforditottam a vastag szivacsot, hogy hatha jobb lesz azon a felen fekudni, amelyik a kokuszhoz volt kozelebb eddig. Hat, nem lett jobb... Lehet ma megprobalom 4fele vagni, aztan ha ez se jon be akkor tenyleg ujat veszek
ma 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!